,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Deprem bölgesinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi

Deprem bölgesinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'da eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

6 Şubat 2023'te yaşanan ve asrın felaketi olarak anılan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü.

Hatay

Hatay Antakya, Kırıkhan ve Defne'de büyük bir yıkım oldu. Binlerce kişi hayatını kaybetti.

Hatay'da Valilik, afetin birinci yıl dönümünde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023'te ilimiz merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü sebebiyle taziye ve mezarlık ziyaretleri, anma törenlerinden kaynaklı ilimiz genelinde trafik yoğunluğu yaşanacaktır. Buna ek olarak öğrenci taşımasında kullanılan servis araçları da fazladan bir trafik yoğunluğu oluşturacaktır. Bu sebeple ilimiz genelindeki resmi ve özel her kademedeki okul ve kurumlardaki eğitim ve öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Malatya

Malatya Valiliği, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü olması nedeniyle, tüm resmi ve özel okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla ilimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla yoğunluk oluşturabileceği değerlendirildiğinden, ilimiz genelinde tüm resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde bir gün ara verilmiştir.

Ayrıca anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personelimize kamu hizmetini aksatmayacak şekilde kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirler alınarak her türlü kolaylık sağlanacaktır.”

Adıyaman

Adıyaman'da, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıl dönümü nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü dolayısıyla ilimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiğinden ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat 2024 Salı Günü bir gün eğitime ara verilmiştir.  Ayrıca, anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personellerimize de her türlü kolaylık sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55