,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Deprem bölgelerine yardım çalışmaları devam ediyor

Deprem bölgelerine yardım çalışmaları devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Ağrı'da toplanan yardımlar afet bölgelerine ulaştırılmaya devam ediliyor. Ağrı'da toplanan yardımların yüklendiği yardım tırlarından 137'ncisi yola çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü önce saat 4.17'de 7,7 sonra Elbistan ilçesinde ise saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana gelmişti.

Yaşanan depremler nedeni ile afet bölgelerine yönelik tüm ülkede yürütülen yardım çalışmaları kapsamında Ağrı'da da toplanan yardımların yüklendiği 137'nci tır yola çıktı.

Ağrı'dan 1 tır dolusu odun ve soba afet bölgesine gönderildi.


Ağrı Emniyet Müdürlüğü personelinin destekleriyle toplanan odun ve sobalar, Ağrı Valisi Osman Varol ve İl Emniyet Müdürü Nihat Özen'in de katılımıyla tıra yüklenerek depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ağrı'dan da Kızılay Ağrı Şubesi tarafından bölgeye 112 yaşam çadırı gönderildi.

Kızılay deposunda bulunan çadırlar, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğünde görevli polislerin desteğiyle Ağrı PTT Başmüdürlüğünce lojistiği yapılan tıra yüklendi.

Ağrı Barosu tarafından yürütülen yardım organizasyonu kapsamında baroya bağlı avukatların bağışları ile alınan soba ve odunlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ağrı Beşir Derneği tarafından organize edilen yardımlar, tırlara yüklenerek afet bölgelerine doğru yola çıkarıldı.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili kısa bir açıklama yapan Ağrı Beşir Derneği Başkanı Umut Oğur, "Ağrı Valiliği ve AFAD koordinasyonda Ağrı Beşir Derneği, Ağrı Semerkand Vakfı olarak deprem bölgesine, Ağrı halkının bağışladığı 7 tır  yardımı malzemesini deprem bölgesine yolladık. 7 kişilik ekiple depremin vurduğu illerden Adıyaman Yeni mahallesinde ki kapalı spor salonu önüne çay, çorba ve sıcak yemek ile tavuk döner dağıtımı yapıyoruz." dedi.

Kentte yürütülen yardım çalışmaları kapsamında Ağrı Umut Kervanı Derneği tarafından 5'inci araç tıra yüklendi.

Ağrı Umut Kervanı Derneği Başkanı Arif Yılmaz yapılan çalışma hakkında kısa bir açıklama yaptı. Yılmaz, "Hayırseverlerin bağışlarını aracımıza yükledik, tıra aktaracağız. İnşallah 5'inci aracımız yola çıkıyor. Allah hayırseverlerin bağışlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55