,
  • BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 30 °C

Demir: Şehid Saklanan'ın cenazesine hükümet nezdinde katılım olmaması üzüntü verici

Demir: Şehid Saklanan'ın cenazesine hükümet nezdinde katılım olmaması üzüntü verici
Kudüs’te şehid olan Hasan Saklanan’ın Şanlıurfa’da karşılanan cenazesine katılan HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir, şehid Saklanan’ın, başta Şanlıurfa olmak üzere tüm Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

GAP Havalimanı'ndan alınan Şehid Hasan Saklanan’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Cenazeye ailesi, HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir, İl Başkanı Faruk Polat, Genel İdare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın, birçok STK Temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Şehid Hasan Saklanan'ın şehadeti ve cenazesinin getirilmesi nedeniyle katıldığı bir radyo programında konuşan Demir, devlet erkanının ve siyasilerin cenazeye katılmadığını belirterek bunun büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

 Şehid Hasan Saklanan ile iftihar ettiklerini ifade eden Demir, şehid Saklanan ile Bedir ashabının arasında bir fark olmadığını söyledi.

Saklanan'ın şehadete giden sürece karar vermesinin güç sahibi iktidarların acziyetinin, sivil toplumun vicdanının harekete geçip, Filistin'e sahip çıkmasının bir sonucu olduğuna dikkat çeken Demir, bu sorunun aşılması gerektiğini söyledi.

"Şehid Saklanan başta Urfa olmak üzere tüm Türkiye’nin gurur kaynağıdır" diyen Demir, "Filistin'de büyük bir vahşet ve katliam var. Eğer Müslüman ülkeler gereğini yapmazlarsa, Filistin'e, Mescid-i Aksa'ya, Gazze'ye, sahip çıkmazlarsa, bu tür hadiseler yaşanmaya devam edecektir. Hassas olan kardeşlerimiz gidip orada şehid olacaklardır. Bunun aşılması lazımdır. Bu halkın vicdanının tezahürüdür, halkın vicdanının tepkisidir, imanın tepkisidir. Başta Urfa olmak üzere tüm Türkiye'nin gurur kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Siyaset kurumunun cenazeyi sahiplenmemesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Demir, "Bazı siyasiler var ama hükümet nezdinde bir katılım bekliyorduk. Hayırlısı olsun. Herkes kendi hassasiyetine, kendi vicdanına göre davranıyor. Urfa'nın şehidini tebrik ediyoruz. İşgalciler döneminde işgale karşı çıkan Urfa'ya yakışır bir durum bu. İftihar ediyoruz. Bu mezalim devam ettikçe şehitler vermeye devam edeceğiz. Biz şehit vermekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz." diye konuştu.

Daha ilk günden itibaren parti olarak şehidin cenazesinin teslim edilmesi için çaba içinde olduklarını belirten HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın ise, geç de olsa cenazenin getirilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biraz geç de olsa hükümet cenazeyi getirdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Üzüntülü iken bir anda şehidimizin naaşına kavuşmamız bizi sevindirmiştir. Bugün hiçbir devlet kurumunun şehidin cenazesinde olmaması üzücü bir tablodur. israil zulmüne karşı kendini feda eden bir insanı, ailesini, naaşını, devlet yetkililerinin sahiplenmemesinin Urfa için çok büyük bir eksikliktir. Cenaze alımında, otopside, resmi makamların görünmemesi bizi üzdü. Sadece sivil toplum örgütlerinin olması, siyasi partilerinden de sadece HÜDA PAR yoğun olarak katılım sağladı. Milletvekilimiz Şehzade Demir, havaalanında bizatihi Ankara'dan gelip cenazeye katılım sağladı.  Bunun dışında ne başka siyasi partilerden ne de devlet olarak maalesef hiç kimseyi görmedik. Şehidin cenazesine bu anlamda sahip çıkılmaması bizi son derece üzdü." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55