,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Darp edilen doktor kendisi için toplanan parayı eğitime bağışladı

Darp edilen doktor kendisi için toplanan parayı eğitime bağışladı
Şanlıurfa'da bir hasta yakını tarafından başına taşla vurularak yaralanan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, arkadaşları tarafından tatili için toplanan parayı eğitime bağışladı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde bir hasta yakını tarafından başına taşla vurularak yaralanan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, arkadaşları tarafından tatili için toplanan parayı eğitime bağışladı.

Şanlıurfa’da 17 Temmuz 2018 tarihinde Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevi başında Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisimle vurularak darp edilmişti.

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyeleri, Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın bu olayı üzerinden atabilmesi amacıyla tatil parası topladı, acak toplanan parayı tatil için kabul etmeyen Dr. Yalçın, bu parayı Van’ın İpekyolu ilçesindeki İMKB Fen Lisesinde bir robotik laboratuvarının açılması için bağışladı.

KAHEV’in de desteğiyle okulda oluşturulan ve Dr. Bahattin Ahmet Yalçın ismi verilen laboratuvar, öğrencilerin kullanımı üzere hizmete açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan KAHEV Van Şube Başkanı Dr. Mehpare Altay, KAHEV hakkında bilgi verdi.

Van’da İMKB Fen Lisesinde oluşturdukları robotik laboratuvara Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın ismini verdiklerini söyleyen Altay, “Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, Şanlıurfa’da bir hasta yakını tarafından başına kaldırım taşıyla vurulup yoğun bakımda yatan arkadaşımızın ismi. Biz o arkadaşımızın yaşadığı psikolojik travmayı atlatabilmesi için kendi aramızda tatil parası toplamıştık ve tatile gitmesini istemiştik. Ancak Dr. Yalçın, parayı kesinlikle kabul etmedi ve o dönemde bu laboratuvarın kurulması planlandığı için kendisi için toplanılan paranın tamamını buraya bağışladı. Ben bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum. Geri kalan miktarı da vakıf olarak toparladık." dedi.

Tek amaçlarının eğitime destek verip, Türkiye'de gittikçe artan şiddet vakalarının biraz olsun önüne geçmek olduğunu belirten Altay, vakıf olarak özellikle sağlıkçılara, kadına ve her türlü şiddete karşı olduklarını vurguladı.

Okulda robotik laboratuvarının açılmasına sevinen öğrenciler ise yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek kendilerini daha da iyi yetiştireceklerini söyledi.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmen ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55