,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

“Darbe gecesi Allah’ın bize verdiği iman ile yürüdük”

“Darbe gecesi Allah’ın bize verdiği iman ile yürüdük”
15 Temmuz darbe girişimini püskürtmek amacıyla 15 Temmuz'da evinden çıkan ve şehid olan 3 çocuk annesi Malatyalı Türkan Türkmen Tekin'in eşi Ramazan Tekin, o gece yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ikinci yılında İLKHA mikrofonlarına konuşan şehid aileleri, darbe gecesi, Allah’ın onlara verdiği güç ile darbeye karşı dik durduklarını söyledi.

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ eliyle yapılmaya çalışılan emperyalist darbe girişimine müsaade etmeyen halktan 250 kişi canından olmuş, 2 bin 740 kişi de yaralanmıştı.

Kimisi savaş uçaklarının attığı bombalarla katledilirken, kimisi de üniformalı teröristlerin kurşunlarına hedef oldu. Kimisi de üzerlerine sürülen tankların paletleri altında kalarak can verdi.

Aradan iki yıl geçmesine rağmen yaşadıkları acının halen ilk günkü tazeliğini koruduğunu söyleyen şehit aileleri, tekrarının yaşanması durumunda canlarını vatansız kalmamak için yine de vereceklerini söyledi.

Darbe girişimini püskürtmek amacıyla 15 Temmuz'da evinden çıkan ve şehid olan 3 çocuk annesi Malatyalı Türkan Türkmen Tekin'in (47) eşi Ramazan Tekin, o gece yaşadıklarını İLKHA anlattı.

Eşinin ibadetlerine düşkün, Kur’an öğretmek için gayret eden biri olduğunu söyleyen Ramazan Tekin, “Eşim her zaman Kur’an okur ve öğretirdi. Öğrenmek isteyenlere hiçbir zaman yok demezdi/diyemezdi. Kur’an öğretmeniydi. Şehit olmadan önce o, bunu his etmişti ama biz bunu anlayamadık.  Nişanlıyken onu götürdüğüm yerlere kendisini götürmemi istemişti. Bende götürdüm. Son bir yıl ben rahatsız olduğum için o çalışıyordu.” dedi.

“Bu tankı bizi vurması için mi aldık?”

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesini unutamadıklarını ve eşinin gözlerinin önünde şehit olduğunu belirten Tekin şunları anlattı:

“15 Temmuz akşamı eşim işten geldi. Yemek yedikten sonra bir akrabamız arayıp darbe olduğunu söyledi.  Televizyonu açtım gördük. Eşim hemen kalmamızı istedi.  ‘Vatan elden gidiyor’ dedi ve 2 rekât namaz kılıp aşağı indi. Bende onu aşağıda bekledim. Ablama, ‘çocuklar sana emanet’ deyip yola çıktık. Bu söylediklerini bende ablamdan daha sonra duydum. Herkesi aşağıya çağırıyorduk. Dört yol meydanına doğru yürüdük.  ATM’de insanların kuyruğa girdiklerini gördük, sanki o para onları kurtaracaktı.  Esenler meydanına geldikten sonra nereye gideceğimizi düşündük. Biz dualarımız ve bayraklarımızla beraber yürüyorduk. Tek tük insanlar gördüğümüzde ise üzüldük. Sonra baktık ki binlerce insan gördük. Ayağım ağrıdığı için oturmak istedim eşim izin vermedi, devam ettik. 25 dakika daha yürüdük ve Esenler karakoluna vardık. Çok kalabalıktık. Cumhurbaşkanı havalimanına gelecek denilince de biz oraya doğru gitmeye başladık. Çevre yoluna girdik. Ayağımın dikişleri patlamıştı eşime yine sordum yine izin vermedi.  Üst geçitte insanlar bağırıyordu ‘tanklar geliyor’ diye. Soluma döndüm tank geliyordu o zaman dondum kaldım. Eşime dedim ki ‘Sen kendini aşağıya bırak beni boş ver’  O sırada tankı üzerime sürdüler. Eşim ve vatandaşlar vardı sol tarafımda. Tank da o yöne doğru sürdü. Ben bağırdım; ‘Bu tankı bizi vurması için mi aldık?’ diye. O sırada eşime vuruldu. Onunla beraber 6 şehit verdik. Eşimi aldım, kendisine sesleniyordum ancak ses yoktu, kafatasından darbe almış şehid olmuştu.”

“Yarsız kaldık ama vatansız kalamayız”

Hiçbir zaman pişman olmadığını belirten Tekin, “Dua ediyordum Allah’ın bize yardım etmesi için.  Nasıl hastaneye götüreceğimi bilemiyordum. Bir vatandaş yardım etti arabaya aldık. Kalabalıktık aşağıya doğru 15 dakikada gideceğini söyledi. Allah yardım etti hastaneye vardık. İçeriye aldılar müdahale ettikten sonra büyük hastaneye götürmemizi istediler.  Bir ambulans geldi araştırmaya götürdüler. İçeri aldılar kapıları kapattılar. Saat 03.00’a kadar bekledik. Jetlerle alçak uçuş yapıyordu hainler. Kaçmamız için yaptılar ama biz tanktan, mermiden kaçmadık, uçaktan mı kaçacaktık. Kimse kaçmadı. Allah, o gün güç ve kuvvet verdi bize. Hiçbir zaman pişman değiliz. Biz vatanımız için çıktık bu yola. Eşimi sordum doktora o da bana, şehit olduğunu söyledi. Eşimi gördüm ve canımız gitti ama vatanımız gitmedi. Anasız kalırız ama vatansız kalamayız. Yarsız kaldık ama vatansız kalamayız.” ifadelerini kullandı.

 “Amerika o şarlatanı beslesin dursun”

“15 Temmuz akşamı Allah’ın bize verdiği iman güç biz yolumuza devam ettik.” diyen Tekin son olarak şunları söyledi:

“Vatan hainleri arkasında kim varsa Allah onları kahretsin. Ezanımız susmadı, bayrağımız inmedi.  FETÖ hainlerinde ne din vardı ne de iman. Bizim aldığımız, kendilerine verdiğimiz mermiyle bize sıktılar. Biz mermiye ve tanka göğüs gerdik. Allah bir daha o günü bize göstermesin. Öyle bir gün bir daha olursa bir canımız daha olursa yine çıkarız. Her zaman dik duracağız. Amerika o şarlatanı beslesin dursun. Elbette bir gün o haini verecektir ve o da hesabını verecektir. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın.” (İLKHA)

Sosyal medya #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

Sosyal medya #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

Sosyal medya #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

Sosyal medya #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

Sosyal medya #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

Sosyal medya #EbruÖzkanaÖzgürlük dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55