,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

​Dar gelirli ailelerin konut sevinci

​Dar gelirli ailelerin konut sevinci
Gaziantep’in dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan ve daha önceki 4 etaptan binlerce ailenin yararlandığı Mavikent Konutları’nın 5’nci etabın, daire belirleme kurası için tören düzenlendi.

​Gaziantep’te dar gelirli aileler için yaptırılan bin 201 konut, kurayla sahiplerine teslim edildi.

Dar gelirli ailelerin konut hayallerini gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, Mavikent 5’nci etap için kat kurası ile daha önce ev sahibi olmaya hak kazanan ailelerin konutlardaki daireleri belirlendi. Karataş Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirilen Mavikent 5’nci etap konutların kura çekimiyle, vatandaşların hangi dairelerde ikamet edeceği belirlendi.

Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, kura çekimini dikkatle takip etti. Kura ile evleri belirlenen bazı aileler gözyaşlarına hakim olamazken, bazı aileler heyecandan yerinde duramadı ve bazı ailelerde ellerini semaya açarak dua etti.

Törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşları herhangi bir banka kredisi olmadan, belediyenin bütçesinden finanse ederek konut sahibi yaptıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, kira öder gibi değil kiradan daha uygun bir fiyatla vatandaşları ev sahibi yaptıklarını ve bundan dolayı da çok mutlu olduklarını belirtti.

Kentsel dönüşümde Türkiye rekorları kırdıklarını söyleyen Tahmazoğlu, “Bugün Şahinbey, ‘Yapılamaz’ denilen birçok şeyi yaptı. Bir defa borçlu bir belediyeden şu anda Türkiye’de kişi başına en fazla bütçe ayıran bir belediye haline geldik. Kentsel dönüşümde Türkiye rekorları kırdık. Toplam 8 binin üzerinde konutun kamulaştırılmasını ve yıkımını hiçbir problem olmadan gerçekleştirdik. 10 binin üzerinde de konut yapımını gerçekleştirdik. Yine 40 yıllık yara olan eski garajlarda binin üzerindeki işyerini yıktık. Şu anda onlara Mavikentte Şahinbey Sanayi Sitesi'ni yaptık. Çok uygun fiyata ve 10 yıl taksitle işyeri sahibi olma fırsatı sunduk.”dedi.

Şahinbey ilçesindeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkardıklarını anımsatan Tahmazoğlu, “Biz Şahinbey’de tarihi dokuyu biliyorsunuz restorasyon çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Öncelikle Şehreküstü bölgesinde 10.2 kilometrelik sokak sağlıklaştırma yaptık. Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkardık. Kastelleri restore ettik. Hanları, hamamları ve evleri restore ettik. Tarihimizi gün yüzüne çıkardık. Şıh Camii’nin etrafına yeni bir meydan oluşturduk. Şu anda bu meydanımızı da gittikçe genişletiyoruz. Ramazan ayı boyunca her gün oradan 4 bin 500 kişiye iftar verdik. O tarihi doku içerisine gayet çok güzel bir şekilde hep birlikte kardeşlik havası içerisinde bunu gerçekleştirdik.”ifadelerini kullandı.

Herkesin bir evinin olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, “Burada da bizler bir ilki gerçekleştirdik. İlk defa belediye bütçesinden yaptığımız konutlarla TOKİ aracılığıyla değil, TOKİ ayrıca yapıyor. Ama biz herhangi bir banka kredisi olmaksızın ve kendi belediye bütçemizden finanse ederek vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya başladık. İlk serin evlerde Üçyüzevler konutlarını yaptık. Baktık çok ciddi bir talep var, sonra MaviKkent birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve nihayetinde beşinci etabı yaparak sadece Mavikent’te biz 4 bin 777 adet konut yapımını gerçekleştirdik.  Ev sahibi olma hayalini dahi kuramayan yani ‘Ben nasıl ev alabilirim?’ diye düşünemeyen insanları bize ev sahibi yaptık. Hem de kiradan daha ucuz fiyatlarla ev yaptık. Kira fiyatları verdiğimiz daire fiyatlarının taksitlerinden daha yüksek. Dolayısıyla biz kira öder gibi değil kiradan da daha uygun bir fiyata vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Allah bize güç verdiği sürece, sizlerin duası ve desteği bizlerin üzerimizde olduğu müddetçe ekibimizle birlikte sizlerin hizmetinde olmaya ve konut yapmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde Şahinbey ilçesinde Mavikent Mahallesi diye bir mahalle olmadığını ifade eden Tahmazoğlu, “Bu bölgede taş üstünde taş yoktu. İlk olarak konutların yapımına başladık. Şu anda da Şahinbey Sanayi sitemiz faaliyette. Gaziler ve şehit aileleri için yapılan 650 konut şu anda bitti sayılır. Onlarda muhtemelen bu ay sonunda taşınacaklar. Yine özel şirketler şu anda oraya konut yapmaya başladı. Muhtemelen bu yılsonu itibariyle 5 bin 500 adet konut Mavikent’te faaliyette olacak. Bu ne demek? Yani her evde anne, baba ve üç çocuğu hesaplasak sadece 27 bin 500 kişi sadece Mavikent’te oturuyor olacak. Bu ne anlama geliyor? Mavikent Mahallesi birçok ilçeden de daha büyük bir mahalle olacak. Yani bizim bir mahallemiz birçok ilçeden daha büyük hale geldi. Dolayısıyla bu bölgeye bizim yatırımlarımız devam ediyor.”diye konuştu.

Tahmazoğlu’nun konuşmasının ardından noter huzurunda gerçekleştirilen konutların kura çekimiyle, vatandaşların hangi dairelerde ikamet edeceği belirlendi.

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55