,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni anayasa vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni anayasa vurgusu
12 Eylül 1980 askeri cunta darbesinin 43'üncü yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni anayasa vurgusunda bulundu.

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül askeri cunta darbesinin üzerinden 43 yıl geçti. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Yılmaz, 28 Şubat pstmodern darbesiyle milleti geri kalmışlığa mahkum edilmeye çalışıldığını belirtti.

Mesajında Yılmaz, "Bugün 12 Eylül… Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 43. yıl dönümü. Demokrasinin rafa kaldırıldığı, özgürlüklere gölge düşüren, millet iradesini ayaklar altına alan o gün, hüzünle hafızalarımızdaki yerini koruyor. Cumhuriyet tarihimizde sistematik bir şekilde gerçekleştirilen darbe girişimleriyle milletimizin iradesi gasp edilmiş, geleceğini tayin etme hakkı zorla elinden alınmıştır. 27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi ile Türk demokrasisine ağır bir darbe vuran karanlık odaklar, milletimizi geri kalmışlığa mahkum etmeye çalışmıştır. 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimiyle milli iradeye kelepçe vurma emelleri ise, Aziz Milletimizin onurlu ve cesur direnişi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü ve kararlı duruşuyla bertaraf edilmiştir." ifadesine yer verdi.

Mesajının devamında Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet tarihimizde belirli silsileyle yapılan bu girişimler, 15 Temmuz’da bozulmuş, iradesine sahip çıkan milletimiz yarınlarını ve otoritesini esaret altına almak isteyenlere asla boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Yaşanan tüm bu acı tecrübelerden sonra, sivil iradeyi hukuki ve kanuni yönden güçlendirecek, insanı merkeze alan bir anayasanın ne denli gerekli olduğu artık aşikârdır. Yasakçı, darbeci zihniyetin son kırıntılarının yer aldığı vesayetçi anayasayı; insanı merkez alan, milli irade ruhuyla hazırlanmış sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa ile değiştirmek Türkiye Yüzyılı'na giden yolda milletimizin kazanacağı en önemli değerlerden biri olacaktır. Bu vesileyle; Rabbim, ülkemize, milletimize bir darbe daha yaşatmasın. Demokrasi uğruna şehit düşen tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55