,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Kıbrıs Türkleri için eşit uluslararası statü çağrısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Kıbrıs Türkleri için eşit uluslararası statü çağrısı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "KKTC devletinin uluslararası platformlarda her türlü hak arama girişimini destekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "KKTC devletinin uluslararası platformlarda her türlü hak arama girişimini destekliyoruz. Yeni bir müzakere sürecinin başlayabilmesi için Kıbrıs Türklerinin özden gelen hakları olan egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyit edilmesi gereklidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Lefkoşa'da düzenlenen, 'KKTC'nin Türk Dünyası Entegrasyonu İçindeki Yeri ve Önemi' konulu panele katılarak bir konuşma yaptı.

Kıbrıs'ta kalıcı çözümün ancak Ada'daki gerçekler üzerine inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Ada'daki gerçeklerden kopuk olmanın ne denli problemli olabileceğini, 18 Ağustos tarihinde insani bir proje olan Pile-Yiğitler yolunun inşaatına fiziki müdahalede bulunan BM Barış Gücü'nün tavrında net olarak gördüklerini hatırlattı.

Yılmaz, "Geçmişte Rumlar tarafından Türk arazileri istimlak edilmek suretiyle inşa edilen Larnaka-Dikelya-Ayia Napa ile Pile-Voroklini yol yapımlarına izin veren BM Barış Gücü, konu KKTC toprakları içerisindeki Pile-Yiğitler yolu olunca adil olmayan bir tutum takınmıştır. Bu çifte standartlı anlayış ve yaklaşım sürdürülebilir değildir. KKTC devletinin uluslararası platformlarda her türlü hak arama girişimini destekliyoruz. Yeni bir müzakere sürecinin başlayabilmesi için Kıbrıs Türklerinin özden gelen hakları olan egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyit edilmesi gereklidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ortaya koyduğu bu vizyona desteklerinin tam olduğunu belirten Yılmaz, "Anavatan Türkiye her daim KKTC'nin yanında duracak, adil ve kalıcı bir çözüm için garantör ülke olarak elinden geleni yapacaktır. Kıbrıs meselesi, 'Türkiye Yüzyılı'nda çözümsüz kalmayacaktır. Bu çalışmalar sürerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her açıdan kendi ayakları üzerinde durabilen, uluslararası toplumun saygın bir üyesi haline getirilmesi; Türkiye'nin öncelikleri arasındadır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55