,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yıl sonuna kadar 200 bin civarında konut hak sahiplerine teslim edilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yıl sonuna kadar 200 bin civarında konut hak sahiplerine teslim edilecek
Deprem bölgelerinde şu ana kadar 46 bin civarında konutu teslim ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, her ay 15-20 bin teslim ederek, yıl sonu 200 bin civarında konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya’da yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin açılışı ile STK ve İş Dünyasıyla İstişare Toplantısına katılmak üzere Malatya'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımı ile İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

"2024 yılı bütçemizde merkezi idareden bir trilyon 28 milyar lira ödenek ayırdık"

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ülke olarak 11 ili ve 14 milyon nüfusu etkileyen bir deprem yaşadıklarını belirterek, "Bazı ülkelerden daha büyük bir yüz ölçümü ve nüfusu ifade ediyorum. Malatya'da ve diğer illerimizde depremde kaybettiğimiz canlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara tekrar sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bize düşen depremin yaralarını sarmak, bu illerimizi eskisinden de daha iyi bir noktaya taşımaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ilk andan itibaren bu gayret içinde olduk ve buna devam ediyoruz. Geçen sene merkezi idareden deprem bölgemize 930 milyar Türk lirası harcama yaptık. 2024 yılı bütçemize ise sadece merkezi idareden bir trilyon 28 milyar lira ödenek ayırdık." dedi.

"Yıl sonuna kadar 200 bin civarında konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız"

Öncelikle kalıcı konutları inşa ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Hak sahiplikleri belirlendi. Şimdi kalıcı konutlarımızı bitirip hak sahiplerine teslim ediyoruz. Şu ana kadar 46 bin civarında konutu teslim ettik. Çok yakın gelecekte Sayın Cumhurbaşkanımız kura çekimiyle daha fazlasını dağıtacak. Her ay 15-20 bin konut teslim ederek yıl sonu inşallah 200 bin civarında konutumuzu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Ardından eksiklerimizi de tabiiki tamamlayacağız" dedi.

"18 bin konutun inşaatı şu anda devam ediyor"

Sadece Malatya'da 17 Şubat'ta 5 bin 140'ı il ve ilçe merkezi bin 41'i kırsalda olmak üzere toplamda 6 bin 181 konutun kurasının çekildiğini anımsatan Yılmaz, "18 bin konutun inşaatı da şu anda devam ediyor. Sadece kira yardımı olarak değerli kardeşlerim, Malatya'da 54 bin haneye 3 milyar liraya yakın kaynağı bugüne kadar aktarmış durumdayız. Yine çok sayıda vatandaşımız konteyner kentlerde kalıcı konutları inşa edilinceye kadar çeşitli hizmetlerden istifade ediyorlar. İnşallah en kısa sürede kalıcı konutlarına kavuşacaklar. Yakın bir gelecekte cumhurbaşkanımız yine bir kura çekimi gerçekleştirecek tüm illerimiz için. Malatya'mızın da bildiğim kadarıyla bin civarında hak sahibi bu hemen önümüzdeki günlerdeki kurayla kalıcı konutlarına kavuşmuş olacaklar" ifadelerini kullandı.

"Bir taraftan kalıcı konutları inşa ederken diğer taraftan altyapıyı imar ediyoruz"

Yılmaz, "Bir taraftan kalıcı konutları inşa ederken diğer taraftan altyapıyı imar ediyoruz. Yollardan doğal gaz tesislerine, elektrikten eğitim, sağlık ünitelerine ne gerekiyorsa. Altyapıya ciddi anlamda deprem bölgemizde yatırım yapıyoruz. Bununla da sınırlı değil Bir taraftan konut, bir taraftan altyapı, diğer taraftan üçüncü bir başlık olarak bu bölgelerimizde ekonomik ve sosyal hayatı canlandırıcı her türlü projeye destek veriyoruz. Malatya'da da biliyorsunuz organize sanayi bölgelerine, Küçük Sanayi sitelerine bugün bu açtığımız eserde gördüğünüz gibi iş dünyamızın rahat bir şekilde üretim yapacağı alanlara ciddi destekler veriyoruz. Teşvikler veriyoruz. Ekonomik olarak Malatya, Allah'ın izniyle eskisinden daha iyi hale gelecektir. Geçmişte çok depremler yaşadık. Ben de bir Bingöllü kardeşiniz olarak depremleri bizzat yaşamış bir insanım. Van depreminde nöbetçi bakan olarak uzun süre görev yaptım. Şunu çok rahat söyleyebilirim. Bir süre sonra deprem öncesinden daha fazla nüfus daha güçlü bir ekonomik yapıya bu bölgelerimiz kavuşacak. Bir taraftan da bu hem konutlara hem altyapıya yaptığımız yatırımlarla geleceğe çok daha dirençli bir şekilde bu illerimiz hazırlanmış olacaklar. Türkiye'nin diğer bölgelerinden çok daha güvenli bir şekilde yaşama ve çalışma ortamının olduğu, iş yapma ortamının olduğu iller haline, şehirler haline buraları dönüştürüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açılışının ardından STK ve İş Dünyasıyla İstişare Toplantısına katılarak STK temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55