,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye İslam düşmanlığıyla mücadeleye devam edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye İslam düşmanlığıyla mücadeleye devam edecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Sadece kınamakla İslam düşmanlığının önüne geçilemeyeceğini biliyoruz. Türkiye, İslam düşmanlığıyla mücadeleye güçlü bir şekilde devam edecektir." dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında yaptığı konuşmada, Peygamber sevgisinin İslam inancının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Yılmaz, Allah'ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolunun, Hazreti Muhammed'e tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini dile getirdi.

Türkiye olarak, Batılı ülkelerde yayılan İslam düşmanlığı karşısında ilkeli ve kararlı duruşlarını koruduklarını belirten Yılmaz, Türkiye'nin Kur'an-ı Kerim'in yakılması şeklinde tezahür eden İslam düşmanı saldırılara en güçlü tepkiyi veren ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sadece kınamakla İslam düşmanlığının önüne geçilemeyeceğini biliyoruz. Türkiye, İslam düşmanlığıyla mücadeleye güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bayraklık yapmaya devam edecektir. Çünkü biz, bütün insanlık için güzel bir gelecek idealine sahip olan büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. İnsanlığı yeniden barış, adalet, sevgiyle buluşturacak azim ve kararlılığa sahibiz. Bu nefret suçlarını işleyenler, düşünce hürriyetiyle hiçbir alakası olmadığı halde, düşünce hürriyeti adı altında kutsallara hakaret edenler, sadece Müslümanların, İslam âleminin geleceği açısından değil, tüm insanlığın geleceği açısından büyük bir tehdit ve tehlike oluşturuyorlar. Bunlara karşı bütün insanlık olarak, özellikle de nerede olursa olsun erdemi, doğruluğu ayağa kaldırmaya çalışan, erdemli olmaya çalışan bütün insanlarla işbirliği içinde karşı çıkmamız lazım. Buna da inşallah kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

Sizlerden, Peygamber Efendimizin getirdiği ve yaşantısıyla temsil ettiği değerlere şahsiyetinizle yeniden hayat vermenizi bekliyoruz. İnanca, bilgiye, bilince ve güzel ahlaka dayalı bir hayat tasavvuru geliştirerek onu bütün insanlığa sunmalısınız. Bunun için öncelikle kardeşliğinizi diri tutmalısınız. Bu faşizan zihniyetlere, bu nefret söylemlerine karşı verilecek en güzel cevap provokasyonlara gelmemek, ilmi, ahlakı, doğruluğu yüceltmek, bu vesileyle kutsal kitabımızın ve sevgililer sevgilisi Peygamberimizin daha fazla tanınması için önyargıların kırılması için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmektir. Kardeşliğinizi sadece sözde bırakmamalı, her türlü söylem ve eylemlerinize yansıtmanın gayreti içinde olmalısınız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55