,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 24 °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Teyakkuz halindeyiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Teyakkuz halindeyiz
İstanbul'da yaşanan depremin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Vali Ali Yerlikaya ile birlikte depremde hasar gören camide incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremin ardından teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'da yaşanan depremin ardından tüm kamu ve kuruluşları teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'da yaşanan depremin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Avcılar'da depremde hasar gören camide incelemelerde bulundu, açıklamalarda bulundu.

Yeni deprem olacağı söylentilerine değinen Oktay, depremin her an olabileceğini hiçkimsenin kesin zamanının bilemeyeceğini vurguladı.

Oktay, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız sivil toplum örgütlerimiz, İlçe Belediyelerimiz tamamı teyakkuz halinde. Şu anda AFAD Başkanlığı'nda hepsi görevinin başında. Her aktivite an be an takip ediliyor. Bugün ve yarın yakinen takip ediyor olacağız. Türkiye ve İstanbul deprem bölgesi bunu hepimiz biliyoruz. Tabii ki hazırlıklı olmak her zaman için önemli. Depremin en büyük hazırlık panik olmamak. Olabildiğince sakin olacaksınız. Depremi gece gündüz de yaşayabilirsiniz. Önceden ne yapabileceğinizi biliyor olarak hazırlık yapmanız gerekiyor. Nasıl duracaksınız, nerede duracaksınız bunu zaten AFAD her türlü eğitimi de veriyor. Evlerimizde bu tür hazırlıklarımızın olması faydalı. Yapacağımız hazırlıklar çok basit ve önemli. Hemen doğalgazın vanasını kapatmak, elektriklerinizi kapatmak bunlardan birisi. Çok basit tedbirler büyük fayda sağlar. Burada panik gerektirecek bir şey söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Risk taşıyan binalara girilmemesi gerektiğini söyleyen Oktay, "AFAD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yakinen takip ediyor. Tüm asar tespit ekiplerimiz teknik yardımı anında sağlıyor. Bizim buradan 'girin' ya da 'girmeyin' dememiz doğru olmaz." diye konuştu.

En son bilgilere göre 6 yaralının olduğunu, bunların da bir yere çarpma, üzerine bir şey düşme kaynaklı yaralanmalar olduğunu aktaran Oktay, yaralıların da taburcu olduğunu kaydetti.

İstanbul'da toplamda 3 binada hasar oluştuğunu söyleyen Oktay, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti ve eprem konusunda bireysel hazırlıkların büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Oktay, "Her birimiz kendi üzerine düşeni yapıca deprem öldürmez. Dünyanın hiçbir yerinde deprem öldürmez, hazırlıksız yan etkileri insanlara zarar verir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55