,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 3 saat 15 dakika süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Yeni yılın 2. kabine toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdik. Pek çok kritik konuyu ele aldık. Deprem bölgesindeki çalışmalar kabine gündemimizin en önemli konularından biriydi. Son kabinemizden bu yana yaptıklarımızı hatırlatmak istiyorum. Türkiye şöyle bir fotoğrafın ortasında bulunmaktadır. Bölgemizde yaşanan çatışmalar ve savaşlar kesintisiz sürüyor. Küresel ekonomideki belirsizlik derinleşiyor. Dünya genelinde etkili olan tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye hedefleri doğrultusunda ilerliyor. İstihdamda olumlu hava devam ediyor. Ekonomi programımızın müspet yansımalarını net bir şekilde göreceğiz.

Milli Uzay Programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek, insanlı hava misyonunu başarıyla gerçekleştirdik. Alper Gezeravcı, görevini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkesine döndü, biz de kendisini kabul ettik. İlk uzay misyonumuzun gençlerimizde bilime yönelik ilgiyi artırmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin her alanda yaptığı şeyleri değersizleştirmeyi marifet zannedenler, ne yazık ki burada da rahat durmadı. Bu sığ anlayışı gördükçe üzülüyoruz. Türkiye'nin geçmişte kaybettiği yılları bunlara baktıkça daha iyi anlıyoruz. Müzmin muhaliflere aldırmadan yolumuza devam ediyoruz. Yalova Sefine tersanesinde katıldığımız tek bir törenle TCG Derya'yı, TCG İstanbul'u ve ona entegre edilen silahlarımızı, Marlin Sida'yı kısacası çok sayıda savunma sanayi ürününü Deniz Kuvvetlerimize teslim etmenin heyecanını yaşadık. Envantere aldığımız gemilerimizin ve silahlarımızın donanmamıza hayırlı olmasını diliyorum.

F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kalkmasının ardından Türk Savunma Sanayimiz daha da büyüyecektir. Reisi'yi 24 Ocak'ta misafir ettik. İmzaladığımız 10 farklı anlaşma ikili ilişkilerimizi geliştirmenin güzel bir ifadesidir. Milli Güvenlik Kurulumuzun, Ocak ayı toplantısında sınır ötesi operasyonlarımızı kapsamlı değerlendirmeye tabi tuttuk. Şu gerçeği net bir şekilde görüyoruz. Türkiye, terörü kaynağından yok etme stratejisiyle terörü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye elbette Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygılıdır. Irak'ın teröre karşı verdiği mücadeleyi samimiyetimizle destekliyoruz. Iraklı kardeşlerimizden haklı beklentimiz Irak topraklarının ülkemize yönelik terör eylemlerinde bir üs olarak kullanılmasına izin vermemeleridir. Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımız bu konudaki hassasiyetimizi Irak makamlarına iletti.

Yaklaşık 10 yıllık çabanın neticesinde hayata geçirdiğimiz Diyanet Akademisi'nin ilk mezunlarını 1 Şubat'ta külliyemizde ağırladık. 4 bin 537 aday din görevlimize görev yerlerinde Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Diyanet camiamız, Asım'ın neslinin yetiştirilmesinde önemli sorumluluklar üstleniyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin ruh, beden, gönül sağlığına yönelik tehditlerin arttığı günümüzde hademe-i hayrat olan din görevlilerimizden daha fazla gayret bekliyoruz. İtalya Başbakanı Sayın Meloni'yi kabul ederek, AB tam üyelik sürecimiz, savunma sanayi alanında işbirliği, ticaret ve yatırım konularını ele aldık. Nijer Başbakanı ve heyetinin ülkemizi ziyareti Afrika ile ilişkilerimizi tekrar gözden geçirmemize vesile oldu. Afrikalı kardeşlerimizle işbirliğini her alanda güçlendirmeye devam edeceğiz.

Geçen sene 6 Şubat'ta insanlık tarihinin en yıkıcı depremini yaşadık. 14 milyon insanımız doğrudan etkilendi. Kaybettiğimiz 53 bin şehidimizi bir kez daha yâd ediyoruz. Depremin 1. yıl dönümünde konutların teslimini yapmak, hem de acılarına ortak olmak için bölgedeydik. Yeniden inşa çalışmaları kesintisiz sürüyor. Sadece ziyaret ettiğimiz 5 ilimizde kuralarını çekerek, hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut ve köy ev sayısı 31 binin üzerindedir. 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini gerçekleştireceğiz. Devam eden dönemde de 15-20 bin konutu sahibine kavuşturacağız. Yılsonuna kadar hedefimiz 200 bin evi vatandaşlarımıza teslim etmektir. Deprem bölgesinde sadece konut inşa etmiyoruz. Alt yapı üst yapı çalışmalarını da biz yapıyoruz. İstihdamı ve üretimi canlandıracak projeleri devreye alıyoruz. İskân ve İstihdam temasıyla yürüttüğümüz deprem bölgesi şehirlerimizi savunma sanayi merkezleri haline getirecek yatırımlardır. Ziyaretlerimizde bu müjdeleri paylaştık. Deprem bölgesini tamamen ayağa kaldırana kadar var gücümüzle çalışacağız. Aile Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamlandı. İlk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlıyoruz. (İLKHA)

http://

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55