,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye dini eğitim tepkisi: Çağdışı olan sensin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye dini eğitim tepkisi: Çağdışı olan sensin!
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekilinin Kur’an Kursları için kullandığı skandal sözlerine tepki göstererek, "Bre gafil asıl çağdışı olan sensin, senin faşist zihniyetindir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığının okul öncesi Kur’an Kursları için skandal ifadeler kullanarak dini eğitimi için “Ortaçağ zihniyeti” demişti.

Özel'in skandal sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal'in yardımcısı çıkmış, Diyanet İşleri Başkanlığımıza saldırarak okul öncesi eğitimi eleştiriyor. Ortaçağ zihniyeti diyerek hakarete vardırıyor. Bre gafil asıl çağdışı olan sensin, senin faşist zihniyetin. Asıl arkaik olan, gerici olan, ortaçağ karanlığında debelenen sen ve senin gibi at gözlüğünden bakandır. CHP Genel Başkanı'na soruyorum, Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevini hakkıyla yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Kur'an'ı, peygamberimiz hayatını öğrenmesi sizi niye rahatsız ediyor? Bu milletin dininden, diyanetinden kirli ellerinizi ne zaman çekeceksiniz? Milletimize kimliğini ve karakterini veren mukaddes değerleri aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?" diye sordu.

Enflasyonla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Bununla birlikte sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma ve fiyatlarda aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Milletçe canımızı acıtsa da bunları kısa sürede geride bırakacak ve ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. Açıkladığımız tedbir paketi ile döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık, enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız. Vatandaşımızı ne döviz kurundaki dalgalanmanın ne fahiş fiyat artışı yükü altında bırakmamakta kararlıyız. Sizlerden ricam; bu süreçte vatandaşlarımıza daha çok ulaşmamız, yaptıklarımızı ve yapmakta olduklarımızı onlara daha sık anlatmamızdır. Muhalefet diye karşımıza çıkartılan yamalı bohçanın kifayetsizliğini ve tutarsızlığını örnekleri ile gösterin. Türkiye 2023 hedeflerine ulaştığında, milletimizin elde edeceği kazanımları sık sık anlatın" ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55