,
  • BIST 10153.39
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak afet konutlarının zemin artı 3 veya 4 katlı olacağını belirtti.

Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı düzenlendi.

Hızla yeni konutların inşasına başlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'nin inşa edeceği konutlarla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Milletçe 6 Şubat'ta yaşadığımız iki depremin devamında gelen 12 bin artçı sarsıntının etkilerini yaşadığımız sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Depremler 11 şehirde büyük can kayıplarına ve ağır yıkımlara yol açtı. Hayatını kaybeden 45 binin üzerindeki her bir vatandaşımızın, yaralanan 115 bin insanımızın acısı yüreklerimizdedir. Yaklaşık 14 milyon insanımızın hayatını doğrudan etkileyen, bunların 3,5 milyonunun ülkemizin diğer yerlerine göç etmesine yol açan bu felaketin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyoruz."

214 bin bina yıkıldı veya ağır hasarlı

Depremin ağır yıkımlara neden olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu depremler ağır yıkımlara yol açtı. Bu afetin yaralarını sarmak için hep beraber çalışıyoruz. Hasar tespit çalışmaları bitince yapılacak ev sayıları netleşecek. Depremzede vatandaşlarımızı şimdilik çadır kentlerde, otellerde, kamu misafirhanelerinde misafir ediyoruz. Bu kadar büyük bir yıkım karşısında hayatı normalleştirmek için insanlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak şart. Depremde 214 bin bina yıkıldı veya ağır hasarlı. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar hak sahiplerine verilecektir. Düşük kat önceliğimiz olacaktır. Bilim insanlarımızın, şehir planlayıcılarının, şehir halkının görüşlerine de önem veriyoruz. Hızla yeni konutların inşasına başladık. Yeni yerleşimleri planlarken şehirlerimizin yönünü mümkün olduğu kadar ovalardan dağlara, zemini sağlam yerlere döndürüyoruz. Kadim şehir yerleşimlerimizi ise tarihi ve kültürel varlıklarımızı da yaşatacak aynı zamanda afetlere karşı güçlendirecek bir anlayışla ihya etmeyi hedefliyoruz. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 veya 4 katlı. 3 oda 1 salon olarak yapılarak hak sahiplerine verilecektir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55