,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak kardeşlik seferberliğine ihtiyaç duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak kardeşlik seferberliğine ihtiyaç duyuyoruz
"1071 Malazgirt Zaferi" etkinliklerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birinde ülkemizde yeni dönemin, milletimizin fertleri arasında yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Malazgirt Zaferi'nin 952'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis’e geldi. Erdoğan, Muş Sultan Alparslan Havalimanı’ndan helikopterle Bitlis Eren Üniversitesi'ne geçti. Memduh Eren Camii’nde cuma namazı kılan Erdoğan, çıkışta kendisini görmeye gelen vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra kara yoluyla yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan kamu ve özel yatırımların toplu açılış törenine katılmak üzere Eren Tekstil önündeki tören alanına geçti.

Buradaki açılışın ardından Erdoğan, helikopterle Ahlat ilçesine geçti. Burada Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ettikten sonra 1071 Malazgirt Sultan Alparslan Otağı'nda halka seslendi.

Burada toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 952'nci yıl dönümünün hayırlı olmasını dileyerek, “Bir sene sonra şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu topraklarla bizi buluşturan Rabbime hamd ediyorum. Bugün bir kez daha demiri demirle dövenlerin, Anadolu’yu aşkla yoğuranların destanına şahitlik ediyoruz. Bugün bir kez daha cesaret ve mücadeleleriyle ölümü öldürenlerin yiğitlerin hikayelerini yeniden hatırlıyoruz." dedi.

"Burası Belh ve Buhara ile birlikte Kubbetül İslam yıllarına sahip 3'üncü yerdir.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Ahlat 8 bin 200 ecdat mezarıyla birlikte bu topraklardaki mevcudiyetimizin sicil belgesidir. Selçuklu kabristanlığındaki her bir şahideyi aynı zamanda bir hafıza kaydı olarak görüyoruz. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetle birlikte geleceği yürüyoruz. Şair buraları bakın nasıl anlatmış, 'Ahlat yurdun tapusudur, Şehri ecdat yapısıdır, Büyük Malazgirt Zaferi fetihlerin kapısıdır.’ Evet bu mısralarda anlamını bulan zaferden bir gün önce Sultan Alpaslan’ı ve ordularını gazaya hazırlayan yiğitleri, gazaya katılan Ahlat beylerine, Ahlatlı neferlere Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Anadolu’nun Fatihi Malazgirt destanının şanlı komutanı Sultan Alpaslanı ve istiklalimiz uğruna asırlardır canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum."

Konuşmasının devamında Erdoğan, “Bugün Ahlat’tayız. Yarın inşallah Malazgirt’te olacağız. 30 Ağustos’u Ankara’da kutlayacağız. Ardından 85 milyon olarak 29 Ekim’de cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmasının sevincini yaşayacağız. Geçmişten ders çıkartarak, ibret alarak daha müreffeh ve daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Tarihimizde çok önemli bir kilometre taşını ifade eden bu seneyi iyi şekilde değerlendirmenin gayretindeyiz. Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birinde ülkemizde yeni dönemin milletimizin fertleri arasında yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz. 6 Şubat’ta asrın felaketi olan depremlerle sarsıldığımız, akabinde rekabet seviyesi yüksek bir seçim geçirdiğimiz bu süreçte Türkiye olarak böyle bir kardeşlik seferberliğine ihtiyaç duyuyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ulaştırma e Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55