,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu, dünyanın ilk SİHA gemisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu, dünyanın ilk SİHA gemisidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ndeki konuşmasında, "Bu gemiyi, Türkiye Yüzyılı'nda bölgede lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görecek" dedi.

foto-galeri.jpg

Tuzla’da TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop  katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin en büyük askerî gemisi olan TCG Anadolu gemisinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabi bu bizim için yeterli değil. İnşallah ikinci etabımız, bu uçak gemimizin tamını inşa etmek. Onun da görüşmelerini birçok ülke ile yaptık, yapıyoruz ve bunu da başaracağız. Bu gemiyi, Türkiye Yüzyılı’nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz. Sadece bununla kalmıyor, Mavi Vatan’a kazandıracağımız MİLGEM İstif Sınıfı üç yeni fırkateynimizin sac kesimini de bugün gerçekleştiriyoruz. TCG Anadolu’nun inşasında emeği geçen ve fırkateynlerimizin inşasında görev alacak herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hizmete aldıkları TCG Anadolu’nun en büyük ve en ağır helikopterler ile insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir başka ifadeyle TCG Anadolu, dünyanın ilk SİHA gemisidir. Bu gemimize, Bayraktar TB-3 SİHA, Kızılelma insansız savaş uçağı ve HÜRJET hafif taarruz uçağımız iniş kalkış yapabilecek. Ayrıca, taşıdığı tanklar ve zırhlı amfibi hücum araçları sayesinde bu gemimiz, gerektiğinde dünyanın her köşesinde askerî ve insani operasyon yürütebilmemize imkân sağlayacak özelliklere sahip."

Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 gibi oldukça yüksek bir seviyede gerçekleşen bu projede, 131 alt yüklenici görev aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TCG Anadolu sayesinde, tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üs desteği ihtiyacı olmaksızın Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki kriz bölgelerine kolayca intikal ettirebileceğiz" diye ekledi. (İLKHA/HÜR24)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55