,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Camii'ni yeniden ibadete açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Camii'ni yeniden ibadete açtı
Sultanahmet Camii, 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yeniden açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılan Sultanahmet Camii'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu eşlik etti.  

Cuma namazının ardından Sultanahmet Camii'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mekanda Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Ne mutlu bizlere ki bu restorasyon çalışmalarını böyle anlamlı bir günde bitirdik ve bugün de Cuma gününe isabet eden Ramazan Bayramı sayesinde iki bayramı bir arada yaşadık.  Bayram namazını Ayasofya Camii'nde kılmıştık.  3 yıl önce yine bir Cuma günü Ayasofya'yı yeniden ibadete açmıştık. O günden beri Ayasofya hep dolu, hep canlı. Zira uzun bir hasretin ardından bu hasret işte şimdi dolu dolu gideriliyor. Bugün Cuma namazımızda, restorasyonu bitmesi ve yeniden hizmet vermeye başlaması vesilesiyle Sultanahmet Camiimizde eda ettik. Sultanahmet Camiimizin tamamlanan restorasyonunun hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel çalışmada emeği geçenleri başta bakanım olmak üzere vakıflar genel müdürlüğü olmak üzere yüklenici firmalar dahil, hepsini milletim adına tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-sultanahmet-camii-acilisi.jpeg

Erdoğan, "Şu anda muhalefet ne diyor, gelince, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış…Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış. Kardeşlerim, tabi yuh yetmez, 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz. Terör örgütüyle el ele olanlardan başka bir şey beklenebilir mi? Öyleyse 14 Mayıs bunların sonu olmalı." dedi. 

Yükselen minarelerin kendilerine ayrı bir gurur verdiğini belirten Erdoğan, "Bu emaneti inşallah daha asırlar boyu yaşayacak şekilde yeni nesillere bırakacak bir restorasyon gerçekleştirdik. Camimizde kılınacak namazların, edilecek duaların, okunacak Kuran-ı Kerimlerin, huzura kavuşacak gönüllerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

cumhurbaskani-erdogan-sultanahmet-camii-acilisi-003.jpeg

Ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından dua okundu. (İLKHA)

cumhurbaskani-erdogan-sultanahmet-camii-acilisi-001.jpeg

cumhurbaskani-erdogan-sultanahmet-camii-acilisi-002.jpeg

cumhurbaskani-erdogan-sultanahmet-camii-acilisi-004.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55