,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Filistin Mitingi'nde yaptığı konuşmada, israil 22 gündür savaş suçu işliyor. Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunu hazırlığı içindeyiz. Daha ne kadar kadın ve çocuk ölmesi gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki Büyük Filistin Mitingi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Filistin davasına sahip çıktığınız Gazzeli mazlumlara umut olduğunuz için teşekkür ediyorum.

"Gazze için kıyamdayız"

Tıpkı Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortaasya'nın, Afrika'nın dört bir yanında bir zamanlar millet, milliyet neymiş öğretmişiz. Kalplerini ve gözlerini bizlere çeviren kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimiz için bugün de Gazze için kıyamdayız.

"Galip olan sadece Allah'tır"

Ülkemin siyasileri içinde HAMAS'ı, Netenyahu'ya bırakan talihsizler var. HAMAS terör örgütü değildir dedim diye israil çok rahatsız olmuş. Zaten başka bir şey beklemiyordum. 'La galibe illallah', buna iman ettik. Galip olan sadece Allah'tır. Gazze'de yaşanan katliamı telin etmekle kalmıyoruz. İstikbalimizin ve istiklalimizin de müdafaasını yapıyoruz.

"Adana neyse Gazze de oydu"

Kırım'dan Karabağ'a, Bosna'dan Kerkük'e, Filistin'den Türkistan'a, Afganistan'dan Çeçenistan'a kadar biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Bugün birileri Gazze'yi uzakta bizimle hiç alakası olmayan bir yer gibi görüyor, bunu açıkça söylüyor. Halbuki bir asır önce bu millet için, bu ülke için Adana neyse Gazze de oydu.

1947'de Gazze Filistin neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin, nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, örgütsün.

Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz?

Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşı dökenler bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor. Ukrayna için gözyaşı döktünüz de Gazze'de ölen çocuklar için niçin sesiniz çıkmıyor? Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Böyle bir gayretin içindeyseniz bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta. Aynı şekilde Libya'da neysek, Karabağ'da neysek Ortadoğu'da oyuz.

Terörle mücadele bahanesiyle onbinlerce kilometre öteden gelip milyonlarca insanı katledip, bize kendi vatandaşımızı koruma hakkı vermediler. Son 10 yıldır terörle mücadele adına ne yaptıysak bunlara rağmen gerçekleştirdik. Bundan sonra da bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanınız olarak, biz milletimizi seviyoruz. Milletimize feda-i can etmeye hazırız. Milletimizle beraber bu yolda ilerlemeye hazırız. Çünkü tarihte nasıl destanlar yazdıysak, bu millet yeni destanlar yazmaya hazırdır.

"Gazze'de yaşanan katliam Batı'nın eseridir"

ABD'siyle, Avrupası'yla tüm piyonlarıyla... Gazze'deki katliamın en büyük sorumlusu bu Batı'dır. Varlıklarına kendi evlerinde tahammül edilemeyen bir kısmı kenara koyarsak, Gazze'de yaşanan katliam Batı'nın eseridir. Çocuk katillerine verdikleri tam desteği gizlemeye çalışmaları ayrı bir komedi. Herkes biliyor ki İsrail bölgede günü geldiğinde feda edilebilecek bir piyondur.

Batı kendi elini kirletmeden kimi zaman parayla kimi zaman fitneyle kimi zaman suçlarının üstünü örterek araç kullanmayı sever. Biz bunları iyi tanırız. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi Batı'nın sinsi ve kirli taktiği de deşifre olmuştur.

"Seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz"

Biz Irak ve Suriye'nin kuzeyinde karşımıza çıkarılan teröristlerin gerisinde kimlerin olduğunu gayet iyi biliyoruz. PKK'nın, YPG'nin, FETÖ'nün arkasında kimler var? israil de var; paraysa para, silahsa silah... Biz Avrupa ve ABD yönetimlerinin kulislerinde ülkemiz aleyhinde çevrilen dolapları gayet iyi biliyoruz.

israil 22 gündür savaş suçu işliyor. Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunu hazırlığı içindeyiz. Daha ne kadar kadın ve çocuk ölmesi gerekiyor. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır ama adalet nerede? Gazze'de katliam yürütülmektedir. Gazze halkını açlıkla, susuzlukla, yakıtsızlıkla topluca yok etme peşindeler. Bu gece Gazze'nin hali neydi gördünüz değil mi?

"Diyalog çağrımıza kulak verin"

Boyunuzu da, çapınızı da, yüreğinizi de aşan zırvalarla, tavırlarla, sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemeyin. Gelin bugün bize kulak verin mazlumlara yardım ulaştırma taleplerimize kulak verin. Diyalog çağrımıza kulak verin. Ey İsrail oylama yapıldı Birleşmiş Milletler'de (BM) 120 ülke İsrail'e ateşkes için evet deyin dedi. 40 ülke çekimser kaldı 13-14 ülke İsrail'in yanında yer aldı. İsrail sen dünyada yalnızlığa mahkumsun bundan sonra da mahkum olacaksın.

Gazzeli, dişleriyle yurdunu korumaya hazır. Biz de hazır mıyız? Bu millet yapar. Buna hazırlıklı olmamız lazım.

Gazze halkının, tüm bombardımana rağmen yurdunu terk etmemesini saygıyla selamlıyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55