,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlere 5 ayımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlere 5 ayımız var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez'deki Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen Antalya Toplu Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Kumluca’da binin üzerinde haneye, Finike’de 226 haneye, Demre’de 7 haneye eşya desteği verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam 883 iş yerine de nakdi destek sağladık. Zarar gören bin 615 araç için de sahiplerine maddi yardım yaptık. Sel felaketinde zarar gören 11 bin 755 dekar tarım alanı için 2 bin 769 çiftçimize, 40 milyon liraya yakın nakdi yardım ödemesinde bulunduk. Tarım sigortası olanlar da zararlarını buradan karşılayacak. Toplamda 6 bin 534 vatandaşımıza 137 milyon lira nakdi yardım yapıldı." diye ekledi.

"Her hâl ve şart altında vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz"

Bugün Kumluca’ya gidip çalışmaları yerinde göreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her afeti aynı zamanda, gelecekte karşılaşabilecek sorunları ve kaynaklarını gösteren birer ibret vesilesi olarak değerlendiriyoruz. Dere yataklarına yapılan müdahalelerle izinsiz inşa edilen köprü ve menfezlerin, buralardan geçirilen boruların, seraların, dökülen sera atıklarının yol açtığı sıkıntıları son afette bir kez daha gördük. Hatta Kumluca şehir merkezindeki selin en önemli sebebinin, dere yatağı üzerinde inşa edilen pazar yeri ve park alanı olduğunu tespit ettik. Derenin, üzeri kapatılan 558 metrelik bölümünün yarıya yakınını hemen açtık. Kalanlarını da üzerindeki yapıların kaldırılmasıyla birkaç ay içinde açacağız. Sel bölgesinde bugüne kadar Devlet Su İşlerimiz tarafından yapılan 1,3 milyar liralık yatırım, daha büyük felaketlerin önüne geçmiştir." şeklinde konuştu.

"Buradan sizlere, meseleyi kökünden çözmek için, 9 taşkın koruma tesisi, 4 gölet ve 3 mendirekten oluşan 16 kalem yatırımı 4,3 milyar liralık bedelle hayata geçirmek üzere çalışmalara hemen başladığımızın müjdesini vermek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Kamulaştırmaları süratle tamamlayarak bu yıl içinde yatırımlarımızın inşasına geçiyoruz. Bilindiği gibi önceki yılın temmuz ayında da Antalya’mızın doğu tarafındaki ilçeleri yangın afetine maruz kalmıştı. Manavgat, Gündoğmuş, Alanya ve Akseki ilçelerimizde yangında zarar gören evlerin yerine inşa ettiğimiz yaklaşık 900 konuttan 427’sinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Kalanları da yakında teslim ediyoruz. Yanan bölgelerimizde, 143 bin kilo tohumu toprakla buluşturarak ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Ayrıca, yangına dayanaklı ağaç türlerini yaygınlaştırıyoruz."

Bu kapsamda 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görüldüğü gibi, her hâl ve şart altında vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Mağduriyet yaşayan herkesin, maddi manevi her türlü destekle yanlarında yer alıyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye diğer pek çok alandaki hizmetlerimiz gibi afetlerde de dünyanın en hızlı ve etkin müdahale sistemine sahip ülkesi durumundayız."

Erdoğan, alandakileri hitaben "Fazla değil 5 ayımız var. 5 ay durmak yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "İşte ülkemiz yeni bir seçimin arifesinde. Karşımıza yine bir yaptırmayız ittifakıyla çıktılar. Üstelik bu sefer sadece bize yaptırmayacaklarını söylemekle yetinmiyor. Kendi aralarında da aynı taktiği izleyeceklerini ilan ediyorlar. Geçmişte on yıllarını kısır siyasi çekişmelerin, çok başlılığın, koalisyonların, siyasi dağınıklığın yol açtığı kayıplarla heba eden Türkiye'ye tek vaatleri yine aynı düzeni geri getirmek. Ama yapamayacaksınız." diye konuştu.

Erdoğan, "Biz milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini oluşturmaya çalışıyor. Altılı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet. Biz ülkemizi siyasi ve sosyal kaos ikliminden çıkarmakla gurur duyuyoruz. Bunlar kendi kaoslarını oluşturmaya çalışıyor. Biz Cumhuriyetimizin yeni asrına Türkiye Yüzyılı damgası vurmak için çalışıyoruz, bunlar ülkeyi tekrar kendi içine kapatmaya çalışıyor. Velhasıl nereden tutsanız elinizde kalan bir anlayışla karşı karşıyayız. Üstelik millete söyledikleri sözleri uygulayabilecekleri hiçbir hukuki zemin mevcut değil." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55