,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öz eleştirimizi cesaretle yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öz eleştirimizi cesaretle yapacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Maalesef yerel seçim imtihanında umduğumuz neticeyi alamadık. Her olanda hayır vardır. Sonuçları açık yüreklilikle değerlendireceğiz. Öz eleştirimizi cesaretle yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nden balkon konuşması gerçekleştirdi.

Milletçe ve İslam dünyası olarak 11 ayın sultanı Ramazan'ı idrak ettiğimizi hatırlatan Erdoğan, tüm milletin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik etti.

Erdoğan, "Bu mübarek günleri bombaların altında geçiren Gazzeli kardeşlerimizin Mevlam yar ve yardımcısı olsun." diye ekledi.

Erdoğan, yerel seçim sonuçlarına ilişkin devamında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçim sonuçlarının ülkemize milletimizi, şehirlerimize, mahallelerimize ve köylerime hayırlı olmasını diliyorum

31 Mart seçimleri son 22 yıldaki 18. sandık imtihanımız oldu. Evelallah bundan sonra da başararak yola revan olacağız. Maalesef yerel seçim imtihanında umduğumuz neticeyi alamadık. Her olanda hayır vardır.

Milletin muazzez iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz. Bugüne kadar milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık.

Yerel yönetimlere desteğimiz sürecek.

Sonuçları açık yüreklilikle değerlendireceğiz. Öz eleştirimizi cesaretle yapacağız.

Henüz kesinleşmemekle birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemelerin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız.

Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız.

Hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız.

Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif bir şekilde akıl ve vicdan terazimizle tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız.

Önümüzde yaklaşık 4-4,5 yıllık bir süre var. Bu süre zarfında yanlışlarımız düzelteceğiz. Eksikliklerimizi muhakkak tamamlayacağız. Doğrularımızın sayısını arttıracağız. Bir sonraki seçimlere kadar olan dönemi her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hataları telafi ettiğimiz, kapsamlı bir muhasebe zeminine oturtacağız.

Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim defterinin bugün itibariyle kapanması bile büyük bir kazançtır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55