,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kredibilitesi yüksek firmalarımıza 75 oranında hazine destekli kefalet sağlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kredibilitesi yüksek firmalarımıza 75 oranında hazine destekli kefalet sağlıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeterli teminata sahip olmayan ama kredibilitesi yüksek firmalarımıza, en az yüzde 75 oranında hazine destekli kefalet sağlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Kadın Emeği Zirvesi’ne katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir fikri olan, çalışan, üreten, yaşamak için olduğu kadar yaşatmak için de emek veren her kadının yanındayız" diyerek başlattıkları "Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali" programının hayırlı olmasını diledi ve "Arkadaşlarımız, proje kapsamında ülkemizin dört bir yanında iş kurmak, işini geliştirmek, meslek edinmek isteyen 45 binden fazla kadınımızla bir araya gelerek onlara moral verdi, yol gösterdi, destek oldu. Bu çerçevede yapılan toplantılarda öyle hikâyeler ortaya çıktı ki insanımızın, özellikle de kadınlarımızın azmine, gayretine, kararlılığına hayran olmamak elde değil." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlar başta olmak üzere reel sektöre bir müjde vermek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Hazine destekli kefalet sistemiyle, firmalarımıza tahsis edilen kredilerin, 200 milyar liralık kaynakla daha etkin kullanımını sağlayacak yeni bir adım attık. Özellikle fatura iptallerinden kaynaklanan sorunları çözecek yöntemleri de devreye alarak sistemin etkinliğini artırıyoruz. Yeterli teminata sahip olmayan ama kredibilitesi yüksek firmalarımıza, en az yüzde 75 oranında hazine destekli kefalet sağlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette kadınlarımızı da unutmadık. Bu kapsamda kadın girişimcilerimize ve kadın kooperatiflerimize de 2 milyar liralık kefalet paketi tahsis ettik. İşletmeden projeye, enerjiden teknolojiye, dijital dönüşümden konuta kadar geniş bir yelpazeye yayılan yeni destek paketimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın öncülüğünde uyguladığımız Türkiye Ekonomi Modeli’ni sürekli yeni adımlar ve açılımlarla güçlendirmeyi sürdürüyoruz. Görüldüğü gibi, kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık yaparak onların enerjilerini ve emeklerini hayalleriyle buluşturmaya da özel önem veriyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55