,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bize HAMAS için 'terör örgütüdür' ifadesini kullandıramaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bize HAMAS için 'terör örgütüdür' ifadesini kullandıramaz!
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de yaşananların tahammül sınırlarını aştığını vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Üniversitesi'nin konferans salonunda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

"İslam dünyası olarak bir Ramazanı şerefi karşılamaya hazırlanıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk sahurumuza kalkacak, ilk orucumuzu tutacağız. Ramazan ayının şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek ayı hep birlikte en güzel şekilde idrak etmeye çalışacağız. Ramazan ayını başta Gazze olmak üzere gönül coğrafyamızın pek çok bölgesinde insani dramların yaşandığı bir dönemde karşılıyoruz. Gazze'de yaşananlar tahammül sınırını aşmıştır. Terör devleti israil, Filistinli kardeşlerimize yönelik bir soykırım politikası uygulamaktadır. İsrail'in doğrudan sivilleri hedef alan saldırıları sonucunda 32 binden fazla Filistinli şehit oldu. 2 milyon insan evlerini terk etmek zorunda bırakıldı." dedi.

Konuşmasına siyonist işgal rejiminin sözde başbakanı terörist Netenyahu'ya tepki göstererek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle manzara şahit olduk ki uluslararası hukuka asgari düzeyde saygı gösteren bir devletin bunları yapabilmesi mümkün değil. İsrail yönetimi adını, günümüzün Nazileri olarak Hitlerin, Mussolini'nin modern dönemin canilerinin yanına eklemişlerdir. Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz, yapacağız." ifadelerini kullandı.

BM ve İslam ülkelerine tepki

İslam aleminin, Filistin halkına kardeşlik görevini yerine getirmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Ekim'den bu yana 155 günde yüreklerimizi dağlayan, yüzümüzü kızartan pek çok hadiseyle karşılaştık. Uluslararası kurumların, insan hakları örgütlerin ve basın kuruluşlarının nasıl hiçbir şeye yaramadıklarını gördük. Mesele Filistinli çocukların, kadınların, masum sivillerin yaşam hakkı olunca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kağıt parçasına dönüştüğüne şahitlik ettik. Yaklaşık 2 milyar nüfuslu İslam alemi, Filistin halkına kardeşlik görevini yerine getirememiştir. Gazze'deki masum çocukların ya açlıktan ölmesine ya da kurşunlarla katledilmesine mani olunamadı. Böyle bir durumun pek çok sebebi bulunuyor. BMGK'nın İslam dünyasını dışlayan yapısı sebeplerden birisidir. Mevcut nizamda Müslümanlar üvey evlat olarak görülmektedir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye yaptığı ziyaretinde geçen bir diyaloğu da paylaşarak şöyle konuştu:

"Genel Başkan olarak ABD'ye yaptığım ziyarette onlara 'HAMAS bir direniş örgütü' dedim. Kimse bize HAMAS için 'terör örgütü' ifadesini kullandıramaz. HAMAS'ın liderleriyle her şeyi konuşup, onların arkasında dimdik duran bir ülke, Türkiye." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55