,
  • BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil ile atılan adımlar, Filistin davasına desteğimizi azaltmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil ile atılan adımlar, Filistin davasına desteğimizi azaltmayacak
​Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'e desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmelerinde; Türkiye-Filistin ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine yönelik atabilecekleri adımları ele aldıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının refah ve kalkınmasına olan desteklerini teyit ettiklerini ifade etti.  

“FİLİSTİN'İN, ÜLKEMİZİN VE HALKIMIZIN GÖNLÜNDE DAİMA MÜSTESNA BİR YERİ VARDIR”

Önemli bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin'in, ülkemizin ve halkımızın gönlünde daima müstesna bir yeri vardır. Her zaman olduğu gibi Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

Filistin Devleti’ni ilan edildiği andan itibaren tanıyan Türkiye’nin, iki devletli çözüm vizyonunu her platformda savunmakta olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malum, İsrail’in saldırılarıyla Gazze’de yaşanan sivil can kayıplarına ilişkin tepkimizi açık ve net ortaya koyduk. Saldırılarda yaralanan iki Filistinli yavrumuzu da tedavileri için geçtiğimiz hafta ambulans-uçakla ülkemize getirdik” hatırlatmasında bulundu.

“KUDÜS’ÜN VE MESCİD-İ AKSA’NIN STATÜSÜNÜN DEĞİŞTİRİLMESİNE MATUF EYLEMLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUZ”

Saldırılarda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın statüsünün değiştirilmesine matuf eylemleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu hususlardaki hassasiyet ve beklentilerimizi, İsrailli muhataplarımıza en açık şekilde ve doğrudan aktarıyoruz. İsrail’le ilişkilerimizde atılan adımlar, Filistin davasına desteğimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır. Aksine bu adımların Filistin meselesinin çözümüne ve Filistin halkının durumunun iyileştirilmesine katkı sağlayacağını Filistinli kardeşlerimiz de ifade ediyorlar. Filistinli kardeşlerimiz arasında birlik ve uzlaşı sağlama gayretlerini de takip ediyoruz. Bu alanda da her türlü desteği vermeye hazırız.”

cumhurbaskani-erdogan-mahmud-abbas.jpg

cumhurbaskani-erdogan-mahmud-abbas-001.jpg

cumhurbaskani-erdogan-mahmud-abbas-002.jpg

cumhurbaskani-erdogan-mahmud-abbas-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber/ tccb
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55