,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'deki yangının yayılması durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'deki yangının yayılması durduruldu
Erdoğan, Çanakkale'deki yangının yayılmasının durdurulduğunu söyleyerek " can kaybına yol açmaması için gerekli önlemler alındı" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Çanakkale'deki yangının yayılmasının durdurulduğunu söyleyerek " can kaybına yol açmaması için gerekli önlemler alındı" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde: 1500 hektar alanın etkilendiği yangının can kaybına yol açmaması için gerekli önlemler alındı.

Hava sıcaklarının arttığı bu yaz günlerinde daha dikkatli olmatya çağırıyorum. Türkiye'nin başına gelen he sıkıntılı durumu ellerini ovuşturarak izleyenleri milletimizin vicdanına emanet ediyorum. Depremde toprağa verdiğimiz 50 bini aşkın canımızın acısını unutmadık, unutmayacağız.

Bir önceki kabine toplantısında söz verdiğimiz üzere 15 ağustos itibari ile çadırlarda kalan hak sahibi kardeşlerimizin konteynerlara yerleşmesini sağladık. Kira ve taşınma yardımlarından diğer destek ve hizmetlerimize kadar ihtiyaç duydukları her konuda afetzedelerimizin yanındayız.

Sadece AFAD vasıtasıyla deprem bölgesine 79 milyar liranın üzerinde kaynak aktardık. Deprem bölgesinden gençlerimize yönelik THY tarafından bin kişilik kontenjan ayrıldı.

Bunun dışında daha pek çok alanda devletimizin imkanlarını depremzedelerimiz için seferber ettik. Birileri sırf oy tercihlerinden dolayı depremzedelerimize hakaret ederken biz şehirlerimizin yeniden inşasını hızlandıracak farklı projeleri devreye alıyoruz.

Yerinde dönüşüm projemiz bunlardan biridir. Vatandaşlarımızında çok yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği bu projeye başvurular günden güne artıyor. Şehirlerimizin dört bir yanında temelini attığımız deprem konutları hızla yükseliyor.

Hemen her hafta binlerce konut ve işyerimizin temelini atıyoruz. Kahramanmaraş'ta devletimizin ve hayırseverlerimizin katkısı ile yapılacak 9 bin 74 konut ile 2 bin 231 iş yerinin temel atma törenini gerçekleştirdik.

Bugünde Adıyaman'ın inşa ve ihyasına katkı sunuyoruz. Bu deprem Adıyaman genelinde çok ciddi yıkıma yol açtı. Şehrimizde 64 bin 860 konut kullanılamaz hale geldi. Adıyamanlı kardeşlerimizle daha önceki buluşmalarımızda yıkılanın yerine daha iyisini yapacağız demiştik. Bu kapsamda Adıyaman'da 41 bin 171 konut ve 23 bin 640 köy evi olmak üzere toplam 64 bin 811 konutun inşasını planladık. Adıyaman'da 8 kara yolu çalışmalarımız da devam ediyor.

Bugün bu projelerin en önemlilerindn biri olan Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı'nı hizmete açıyoruz. Yerinde dönüşüm projemiz kapsamında 14 binanın temelini bugün atıyoruz. Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli sıfır atık yönetmeliğine uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek.

Vatndaşlarımız yeni evlerinde hiç bir endişe duymadan gönül huzuruyla oturacak. Spor kuluplerimize ve şirketlerimize depremzedelerimiz için harekete geçme çağrısı yapıyorum. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55