,
  • BIST 9994.19
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizde aile kurumu kutsaldır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizde aile kurumu kutsaldır
Büyük bir kalabalığın katılım gösterdiği mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin Millet Bahçesi'nde halka hitap etti.

 

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlere sayılı günler kalırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Mersin'de gövde gösterisi yaptı.

Meydanda bulunan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin tarihi bir seçimi öncesinde kalktık bizi bekleyen onca şehir arasından Mersin'i seçtik. Buraya Kayseri'den geldim. Orada katılım tam 135 bin kişiydi. Mersin'in resmi rakamları ise hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz. Bu seçimi teröristlere bırakmayacağız. 'Bay Bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var." dedi.

Mersi'nin Anamur ilçesinde meydana gelen selden dolayı hasar gören seralar ve yaralanan vatandaşlar için konuşan Erdoğan, "Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralananlara Allah'tan şifa diliyorum. Muz seraları hasar gören vatandaşlarımız müsterih olsun devletimiz her zaman onların yanındadır. Hasar tespitinin ardından kendilerine gerekli destek verilecektir." ifadelerini kullandı.

"Biz Mersin'i Sunni'siyle, Alevisi ile seviyoruz"

Akkuyu Nükleer Santrali açılışına rahatsızlığı nedeni ile katılamadığını hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mersin'e daha önce gelecektim. Akkuya'daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak, hem de burada sizlerle hasret giderecektim. O günlerde biraz rahatsızlığım oldu. Akkuyu programını canlı bağlantıyla gerçekleştirmek zorunda kaldım. Tabii Mersin'in ülkemizin sanayisinde ticaretinde ve tarımda ayrı bir yeri var. Her şeyden önemli insan zenginliğini barındırması sebebiyle kalbimizde ayrı yeri ver. Bizim dinimizde ayrım yok. Biz Mersin'i Sunni'siyle, Alevisi ile seviyoruz. Mersin tüm bu değerleriyle tarihten bugüne bugünden geleceğe köprü kuruyor köprü. Mersin'i görüp başı dönmeyen yoktur."

"Mersin'in önünde yeni bir fırsat var. Bu fırsat 14 Mayıs seçimleridir"

Erdoğan, "Mersin'in önünde yeni bir fırsat var. Bu fırsat 14 Mayıs seçimleridir. Buradan öyle bir ses verin ki Mersin'in tercihinin Türkiye Yüzyılı olduğunu herkes duysun. Mersin 14 Mayıs'ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Bu seçim birileri için Bay Bay Kemal'i Cumhurbaşkanı yapma, CHP'ye seçim kazandırma, yanındaki partileri mutlu etme seçimi değildir. Bu seçim ülkemizde uzun süredir farklı görünümlerle denenip de bizim kararlılığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma teşebbüsüdür. Kandil Bay Bay Kemal'i niçin destekliyor? Kandil'den her gün yeni destek mesajı gelmesinin sebebi budur." şeklinde konuştu.

Millet İttifakını eleştiren Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nda LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldır. CHP ve masadakilerin bunlara sesi çıkmıyor. Bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir iki bakanlık, üç beş vekillik uğruna ülke geleceğini emperyalistlerin sinsi emellerine peşkeş çekenleri bu millet unutmaz. Bu cümbüş ittifakına ülke teslim edilemez." diye konuştu.

Bulunan petrol rezervi için konuşan Erdoğan, "Gabar'da ülkemizin en büyük petrol rezervini keşfettik. Oraları terörden temizledik, petrolü çıkardık. Yaklaşık 80 milyar dolarlık bu kaynağı milletimizin emrine verdik. Konya'da ülkenin en büyük güneş enerji santralini kurduk. Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi anlatsak değil saatler günler yetmez." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55