,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Covid-19 nedeniyle kapanan cami sıcak yemek yardımı için açık tutuluyor

Covid-19 nedeniyle kapanan cami sıcak yemek yardımı için açık tutuluyor
İstanbul Fatih ilçesi Kocamustafapaşa semtinde bulunan Sümbül Efendi Camii cemaati, aralarında topladıkları yardımlarla kendi mahallelerindeki muhtaçların bir aylık Ramazan ihtiyacını karşılıyor.

İstanbul'da Coronavirus nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü yaşlılara ve diğer muhtaçlara Ramazan bereketini ulaştırmak için harekete geçen cami cemaati, her gün çıkardıkları 3 çeşit yemeği muhtaçların evine kadar teslim ediyor.

Fatih ilçesi Kocamustafapaşa semtinde bulunan Sümbül Efendi Camii cemaati, aralarında topladıkları yardımlarla kendi mahallelerindeki muhtaçların bir aylık Ramazan ihtiyacını karşılıyor.

Covid-19 sebebiyle zorunlu olarak eğitime ara verilen Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an kursunun iaşesinde öncü olan cami cemaati ile kurs çalışanları, “Tarihi Aşevini İhya Ediyoruz” sloganıyla yola çıkarak Ramazan boyunca her gün 400 kişiye iftariyelik dağıtmaya başladı.

Her gün cami avlusunda kurulan aşevinden çıkan 3 çeşit yemek, mahalleliye ulaştırılıyor. Ayrıca cemaatin gençleri, kapı kapı dolaşarak evlerinden çıkamayan yaşlılara da İhya Vakfı’nca hazırlanan sahur paketi yardımında bulunuyor.

Ramazan’ın gereklerini yerine getirmeye çalışan gönüllüler, yetimlerin yüzlerini güldürmeye çalışıyor. Yine virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklara da çeşitli oyuncakların ulaştırıldığı “Gönüle Giden İki Yol: İkram ve Tebessüm” projesi ile birlikte gönüllere dokunuluyor.

Yaptıkları hayırlı çalışma ile ilgili konuşan Sümbül Efendi Camii Kurra Hafız İbrahim Yıldırım, Kur’an kursları zorunlu tatile girse de hizmetlerinin tatile girmemesi için gençlerle birlikte mahallelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Kriz nedeniyle zora düşmüş muhtaçlara yardım elimizi uzattık”

Yıldırım, “Malum bu zorlu süreçte hepimiz ‘Bu sürece nasıl destek verebiliriz?’ diye düşünüyoruz. Biz de cami cemaati ve görevlileri olarak elimizi taşın altına koymak suretiyle bir çalışma başlatalım istedik. Önce içinde bulunduğumuz kriz nedeniyle zora düşmüş muhtaçlarımızı tespit ettik. Bunun neticesinde çevremizde bulunan garip gureba, fakir fukaraya yardım elimizi uzatmaya başladık.” dedi.

“Bayram sabahına kadar bu hizmeti sürdüreceğiz”

Camiler teravih namazlarına ve diğer vakit namazları için kapalı olsa da muhtaçlar için kapalı kalmasın diye böyle bir çalışma yürüttüklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

“Cemaatimizden durumu iyi olanlar ve geçmişlerine hayır dua göndermek isteyenler de bizleri kırmadı ve bu sürece dâhil oldular. İmkânları dâhilinde yaptıkları yardımlarla biz burada her gün 3 çeşit yemeği 400 kişiye ulaştırmaya başladık. Ayrıca yine hayır sahipleri vasıtasıyla hazırladığımız 270 sahur paketini ve çocuklar için oyuncan çantalarını da gençlerimiz kapı kapı dolaşarak muhtaç ailelerimize ulaştırdı. Allah’ın izniyle bayram sabahına kadar bu hizmeti sürdüreceğiz. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun.”

Yapılan çalışma kapsamında, Ramazan sonuna kadar toplamda 13 bin 350 kişiye iftariyelik ve sahurluk ulaştırılması hedefleniyor.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55