,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

"Coronavirus'le mücadelede oldukça şeffaf davrandık"

"Coronavirus'le mücadelede oldukça şeffaf davrandık"
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kızılay'ın çıkardığı "1868" dergisinin mayıs sayısında, Coronavirus'le mücadeledeki iletişim stratejisi üzerine gerçekleştirdiği söyleşisinde, Türkiye'nin yaptığı yardımlarla dünyaya öncülük ettiğini söyledi.

Yeni tip Coronaviruus (Covid-19) ile mücadele sürecinde şeffaflık temelli bir iletişim stratejisi izlediklerini dile getiren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tüm gelişmelerle ilgili gerçek ve aydınlatıcı bilgileri, hızlı bir şekilde milletle paylaştıklarını, dezenformasyona karşı da çok önemli bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

"Coronavirus'le mücadelede Bilim Kurulu oluşturularak ulusal strateji belirlendi"

Altun Coronavirus sürecini değerlendirdiği söyleşisinde, "Devletimiz Kovid-19 salgınının etkisini en az indirebilmek için daha ilk vaka görülmeden önce bile birçok tedbiri hayata geçirdi, tüm imkanları seferber etti. Sürecin hemen başında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Bilim Kurulu oluşturularak ulusal strateji belirlendi. Burada alınan tüm kararlar ve ortaya çıkan veriler açık ve net bir şekilde kamuoyuna sunuldu. Test, vaka, vefat ve iyileşme sayılarına ilişkin şeffaf bir şekilde periyodik bilgilendirmeler yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Salgına ilişkin tedbirler ve veriler konusunda oldukça açık ve şeffaf olduk"

Halktan, yetkili kurumların resmi açıklamalarını dikkatle takip etmelerini, açıklanan tedbirlere hassasiyetle uymalarını istediklerini vurgulayan Altun, "Diğer taraftan sosyal medyada kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformasyon içerikli haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi, Türkiye düşmanlarının krizi kötü emellerine alet etmelerine izin verilmemesi yönündeki çağrımızı sürekli yineledik. Tüm bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın uygulamaya aldıkları kararlar, tedbirler ve destekler hızlı şekilde vatandaşlarımıza bildirildi. Salgına ilişkin tedbirler ve veriler konusunda oldukça açık ve şeffaf olduk, olmaya da devam ediyoruz." dedi.

Altun, Covid-19 ile mücadele çerçevesinde alınan her tedbir ve atılan her adımın millet tarafından çok yüksek oranda sahiplenildiğini dile getirdi.

"Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz her gün binlerce kişiye ulaşıyor"

Altun, "Yapılan hizmetlere çamur atmak, mücadelede aktif görev alan kurum ve kuruluşlarımızı karalamak isteyenlere de sağduyulu vatandaşlarımız itibar etmiyor. Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz her gün binlerce kişiye ulaşıyor. Vefa Sosyal Destek uygulamasıyla başta kıymetli büyüklerimiz olmak üzere birçok insanımıza devletimizin ve milletimizin şefkat eli dokundu. Milletimizin mayasındaki iyilik ve dayanışmanın en güzel örneklerini her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de görmek gurur verici." ifadelerini kullandı.

"Diğer ülkeler yaşlılarını ölüme terk ederken vatandaşlarımızı yalnız bırakmayarak ülkeye getirdik"

Dünyanın yaşlılarını ölüme terk ettiği bir dönemde, yurt içinde ya da yurt dışında hiçbir vatandaşlarını yalnız bırakmadıklarını hatırlatan Altun, dünyanın birçok ülkesinde bulunan vatandaşları özel uçak göndermek suretiyle ülkeye getirdiklerini aktardı.

"Bugüne kadar 57 ülkeye tıbbi malzeme yardımında bulunduk"

Altun, Türkiye'nin, Coronovirus'le küresel mücadele kapsamında bugüne kadar 57 farklı ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulunduğunu söyleyerek, "Bu yardımlar, insani sorumluluk çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye Kovid-19 ile mücadelede örnek olduğu gibi, yaptığı yardımlarla da dünyaya öncülük ediyor. Ancak yurt içi ve yurt dışında salgına karşı en etkili mücadeleyi veren ülke olmamıza rağmen uluslararası medya, ne yazık ki Türkiye'nin başarısını görmezden gelebiliyor." hatırlatmasında bulundu.

"Uluslararası medya Türkiye hakkında yanıltıcı haberler yaptı"

Seyahat yasağı bulunan ülkelere ilişkin uluslararası medyada yer alan haberlerde, Türkiye ile ilgili görüntülerin kasıtlı olarak kullanılmasına tepki gösteren Altun, "Uluslararası medya, ABD'de seyahat yasağı ya da İtalya'da işyerlerinin kapatılması gibi haberlerde manipülatif ve kasıtlı şekilde Türkiye'den fotoğraflar kullanarak asla kabul edilmeyecek hatalar yaptı. Yanıltıcı haberlere karşı tepkimizi bu medya kuruluşlarına hemen mektup göndererek gösterdik ve söz konusu fotoğrafların kaldırılmasını sağladık. En son, Kovid-19 salgınıyla mücadelede başarılı ülkelere ilişkin başyazısında Türkiye'nin başarısına yer vermeyen Amerikan The New York Times'a bir mektup yazarak, gazeteyi hatasını düzeltmek zorunda bıraktık." ifadelerini kullandı.

"Coronavirus'le mücadelede Türkiye'nin başarısının görülmemesi art niyetliliktir"

Söyleşisinin sonunda Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, telefon diplomasisiyle salgına karşı mücadelede küresel girişimlere öncülük ederek bu sürecin uluslararası dayanışmayla başarıya ulaşacağını vurgularken, yabancı basında Türkiye'nin salgına karşı başarısının görülmemesi ya da art niyetli haber ve görsellere yer verilmesi Türkiye düşmanlığının dışavurumundan başka bir şey değildir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55