,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Çocuklar namaz ile tanışmanın sevincini yaşadı

Çocuklar namaz ile tanışmanın sevincini yaşadı
Kur'an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul'un Anadolu Yakası'nda düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde onlarca çocuk bir araya geldi.

 

Çocukların namaz alışkanlığı edinmesi için Türkiye'nin birçok ilinde 2 haftalık namaz eğitimi sonrasında çocukları bulunduğu ilde belli bir camide toplayarak cemaatle namaz kılmalarına vesile olan Kur'an Nesli Platformu, İstanbul'da da Anadolu ve Avrupa yakasında namaz programı düzenledi.

Anadolu Yakası Koordinatörlüğü'nce Kartal ilçesinde bulunan Soğanlık Merkez Camii'nde bir araya gelen onlarca çocuk, namazı öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Kılınan 2 rekât nafile namazı sonrası Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda, çocuklar ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu. Şiir ve ilahilerinin seslendirildiği programda, bilgi yarışmasının ardından dua edildi.

Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Günay İşeri etkinliğe katılanlara kısa bir konuşma yaptı.

"Anne ve babaların bu hallerini devam ettirmelerini her daim istiyoruz"

Çocuklar namaz ile tanışmanın sevincini yaşadı

Namazın önemine değinen İşeri, "Namaz gibi önemli bir ibadeti siz gençler, çocuklar bu yaşınızda öğrenmiş ve kılmış bulunuyorsunuz. Sizleri tebrik etmemek elde değildir. Sizleri Kur'an Nesli Platformu adına tebrik ediyorum. Çok güzel bir hareket yaptınız bunun devamını bekleriz inşallah. Bu konuda özellikle emekleri geçen anne ve babalara da teşekkür ediyoruz. Onların gayretiyle sizleri eğitime göndererek destek olmaları ve namazı öğrenmenizi sağlamaları takdire şayandır. Anne ve babaların bu hallerini devam ettirmelerini her daim istiyoruz. Sizler de diyoruz ki; anne ve babalarınıza elimizden tut bizi camiye götür, biz camide namaz kılmak istiyoruz diye her daim anne ve babalarınızdan talepte bulunun. İnşallah anne ve babalarımız sizlere sahip çıkacak ve bu güzel ibadeti devamlı hale getireceğiz." dedi.

"Hep beraber hayat namazla güzel diyelim"

Etkinliğe katılan çocuklar adına Süleyman Çelik isimli namaz gönüllüsü ailelere çağrıda bulunarak; " Tertemiz yüreklerimizi cami aşkı ile doldurun. Bu dünyaya neden geldiğimizi ve ne için yaratıldığımızı bize öğretin. Namazı ve Kur'an'ı sevdirin. İyi bir Müslüman'ın nasıl olması gerektiğini bizlere gösterin. Anneciğim ve babacığım, eğer beni güzel ahlaklı bir Müslüman olarak yetiştirirseniz hem bu dünyada hem de ahirette sizin için cennet bahçesi olurum. Ama bana sahip çıkmazsanız; derslerime verdiğiniz değer kadar namazıma ve ahlâkıma da önem vermezseniz Yüce Allah’a kötü bir kul olurum. Hem dünyam hem de ahiretim cehennem ateşine döner. Bizim cehennemde yanmamızı istemezsiniz değil mi? Ey bizi canından çok seven anne ve babalarımız; bize dinimizi öğretin, mescitleri sevdirin. Rabbimizin sevdiklerini ve sevmediklerini öğretin. Dinimizin direği olan namazı öğretin. Böyle yapın ki mahşer günü kol kola cennete girebilelim. Peygamber Efendimize komşu olalım. Hep beraber hayat namazla güzel diyelim." ifadelerini kullandı.

Program hediye ve ikramların dağıtımı ile nihayete erdi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55