,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Çin zulmü altındaki Doğu Türkistanlı Müslümanlar için imza kampanyası başlatıldı

Çin zulmü altındaki Doğu Türkistanlı Müslümanlar için imza kampanyası başlatıldı
Gelecek Partisi Batman il Başkanlığı, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik baskıcı politikalarının son bulması için Atatürk Parkının önünde imza kampanyası başlattı.

 

Doğu Türkistanlılara destek vermek amacıyla Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Batman'da da imza kampanyasını başlattıklarını söyleyen Gelecek Partisi Batman il Başkan Yardımcısı Sedat Toprak, Çin'in yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirdiğini ve insanlık suçu işlediğini söyledi.

Çin'in bu uygulamalarının insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Toprak, Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan bu zulmün bitmesi için başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri derhal toplanmalı ve Çin devletine etkin yaptırım uygulaması gerektiğini ifade etti.

"Yükselen çığlıklar yüreğimizi kor gibi yakmaktadır"

İmza kampanasının iki gün süreceğini söyleyen Toprak, Batmanlılardan imza kampanyasına destek vermelerini talep ederek şöyle konuştu:

"Binlerce kilometre uzakta olsalar bile her an gönlümüzde olan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizden yükselen çığlıklar yüreğimizi kor gibi yakmaktadır. Doğu Türkistan kan gölüne dönmüştür. Bu zulme sessiz kalan başta İslam ülkeleri olmak üzere Birleşmiş Milletler dahi yaşanılan bu dramın karşısında kör, sağır ve dilsiz kalarak sessizce izlemektedir."

Gelecek Partisi Batman il Başkan Yardımcısı Sedat Toprak

"Tüm dünya ülkeleri derhal toplanmalı"

Yaşanan zulmü durdurmanın insanlığın üzerine düşen bir görev olduğunu ifade eden Toprak, "Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz toplama kamplarında tecrit altında tutulmaktadır ve sistematik bir şekilde işkenceye maruz bırakılarak soykırıma uğramaktadır. Akıtılan bu kanı durdurmak, yaşanan insanlık dramına son vermek, insanlığın üzerine düşen tarihi bir vazife ve sorumluluktur. Başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri derhal toplanmalı ve Çin devletine etkin yaptırım uygulamalıdır." şeklinde konuştu.

"Zulme sesiz kalan herkes işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır"

BM'yi asli görevini yapmaya davet eden Toprak, "Birleşmiş Milletlerin kurulmasının asıl amacı dünya barışı ve birliğini sağlamaktır. Bu nedenle örgütü vazife alanına dönmeye, bu katliamı durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz. Aksi halde bu katliama sessiz kalan her kurum, her örgüt ve her ülke, işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır. Gelecek Partisi olarak Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapılan insanlık suçu karşısında sessiz kalmayacak ve bu zulme ortak olmayacaktır." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55