,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

CHP'nin Türkçe ezan özlemi sürüyor

CHP'nin Türkçe ezan özlemi sürüyor
CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, ırkçılık kokan "Öğrenci andı"nın tartışıldığı bir televizyon programında ezanın Arapça okunmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi, Türkçe ezan zulmünü getiren CHP zihniyetinin bir kez daha hortladığını gösterdi.

Camileri ahıra çeviren, ezanı Türkçe okutan CHP'nin şimdiki milletvekillerinden Öztürk Yılmaz, ezanın Arapça okunmasından rahatsız olduğunu itiraf etmesi, "CHP, Türkçe ezan zulmünü yeniden hortlatmak istiyor" yorumlarını da beraberinde getirdi.

CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, ırkçılık kokan "Öğrenci andı"nın tartışıldığı bir televizyon programında ezanın Arapça okunmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi, Türkçe ezan zulmünü getiren CHP zihniyetinin bir kez daha hortladığını gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Öğrenci andı" için "Ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin eseri" sözünü hatırlatan Yılmaz,  "Benim dilim her şeyde okunsun. Ezan, Türkçe okunsun kardeşim!  Ben anlıyayım." şeklinde skandal ifadelerde bulundu.

Yılmaz, daha da ileri gidip Kur'an'ın da Türkçe okunması gerektiğini söyleyerek, bu hezeyanlarını "(Türkçe) dünyanın dört bir tarafında konuşulsun. Ben anlıyayım. Bu nedir, Türkçeyi bu kadar aşağılamak?" diyerek savundu.

Programa katılan bir diğer konuşmacı Doç. Dr. Selman Öğüt ise Yılmaz'ın bu açıklamalarına tepki gösterdi.

Öğüt, CHP'nin 18 sene boyunca ezanı zorla Türkçe okuttuğunu hatırlattı. Bunun üzerine CHP'li Yılmaz, "Türkçe'den neden bu kadar nefret ediyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, Öğüt, "Niye nefret edeyim. Sen Arapçadan nefret ediyorsun, Kur'an'ın dilinden nefret ediyorsun. Allah-u Ekber'i anlamıyor musun? Ne demek Allah-u Ekber? Allah birdir, demek. Allah-u Ekber'den niye rahatsız oluyorsun? Eşhedu en la ilahe illallah'tan niye rahatsız oluyorsun? Sen istiyorsun cami kur (ezanı) Türkçe okut! Cemaat buluyorsa kendine! Bunda yasak yok ama bu milletin değerleriyle problemleri var. Niye? O kelimeler Kur'an. Bütün dünyada Allah-u Ekber denilecek burada 'Tanrı uludur' mu diyecek.?" diyerek karşılık veriyor.

Öğüt, Yılmaz'ın "Bu gün bu millet bu kadar aşağılanmamıştı" sözüne karşılık ise "Bu millet 18 sene ezan Türkçe okutulurken aşağılandı. Camileri ahıra çevirdiniz. Bunları söyleyince de rahatsız oluyorsunuz. Önce bir özür dileyin. Milletten özür dileyeceksiniz ondan sonra siyaset yapacaksınız. Benim ülkemde ezan elhamdülillah Arapça okunuyor." cevabını veriyor.

Yılmaz'ın, "Biz sizden daha çok Müslümanız" şeklinde gülünç ifadesine karşı Öğüt, "Tabi, sen çok Müslümansın! Sen cennete de git önden benden!" ifadesini kullanıyor.

Türkçe ezan zulmünün kimin döneminde alındığı sorusuna, M. Kemal döneminde alındığını hatırlatan Öğüt, "Yanlış karar. Atatürk'ün her yaptığı doğrudur mu diyeceğiz?" diyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55