CHP’nin kurultay davası 24 Ekim’e ertelendi

CHP’nin kurultay davası 24 Ekim’e ertelendi
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin davanın beşinci duruşması Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülerek 24 Ekim tarihine ertelendi.

Mahkeme heyetinin önünde, davanın reddi, erteleme, çağrı heyeti atanması veya mutlak butlan kararı verilmesi gibi ihtimaller bulunuyordu.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali davası 24 Ekim tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti, davacı vekilinin tedbir kararını reddetti.

Duruşma öncesinde CHP parti temsilcileri ve davayı takip etmek isteyenler adliye önünde toplandı. Emniyet ekipleri, mahkeme binası ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, kurultayın iptali için ayrı davalar açınca CHP’nin 38. Olağan Kurultayı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı usulsüzlük soruşturması başlatarak davaların, 14 Şubat’ta Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirilmesinin yolunu açmıştı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.