,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Karahan'dan enkaz döküm alanlarına ilişkin açıklama

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Karahan'dan enkaz döküm alanlarına ilişkin açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyüp Karahan, vatandaşın var olan enkazın içerisindekileri alması gerekenlere müsaade ettiklerini kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyüp Karahan, vatandaşın var olan enkazın içerisindekileri alması gerekenlere müsaade ettiklerini, enkazların tekrar ekonomiye geri kazandırılması ile ilgili bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyüp Karahan, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Malatya’nın Özalper Mahallesi'nde enkazı kaldırılan Hayat Sitesi'nde incelemeler yaptı, gazetecilere açıklamada bulundu.

Afetten sonra süreci yönetirken bu enkazların ve atıkların yönetimi noktasında Bakan Kurum'un talimatıyla bir çalışma yaptıklarını belirten Karahan, zaten var olan bir atık yönetim planını yenilediklerini ve yapıya uygun bir hale getirdiklerini söyledi.

Karahan, "Bütün deprem bölgelerinde enkazın çevreye hasar vermeden nasıl kaldıracağımız noktasında bir çalışma ortaya koyduk. Şimdi bölgelerde öncelikle koordinatör Valiliklerimiz ve Valiliklerimizin belirlediği enkaz döküm alanlarını belirledik orada. Bu alanlar da çeşitli özelliklere sahip. Yani doğaya, çevreye zarar vermeyen, yer altı sularına, yağmur sularının geçmesini sağlayacak bir yapıda olan alanları belirledik. Bu döküm alanlarını belirledikten sonra da enkazın kaldırma işlemlerini çevreye zarar vermeden, geçici döküm alanlarının önce bitmesini sağlıyoruz." dedi.

Enkaz döküm alanlarında güvenlik tedbirlerini aldıklarını belirten Karahan, vatandaşın var olan enkazın içerisindekileri alması gerekenlere müsaade ettiklerini kaydetti.

Yapılarını vahşi bir şekilde değil, daha tekniğine uygun bir şekilde enkaz alanına ulaşmasını sağladıklarını belirten Karahan, "Daha sonra da geri dönüşümü ile ilgili enkazların tekrar ekonomiye geri kazandırılması ile ilgili bir çalışma başlattık. Yani hem buralarda konkosörler kurularak, bunların en ince ayrıntısına kadar, içerisinde metalinden tuğlasına kadar, betonundan borusuna, mobilyadan ahşap atığına kadar aklınıza gelecek bütün atıkların nasıl yönetileceği noktasında bir plan belirledik. Bu plana göre de bu geri dönüşümlerini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Karahan, "Vatandaşlarımızın değerli eşyaları ise tamamen kolluk güçlerimizin kontrolünde. Hem enkazların kaldırıldığı noktada, hem depolama alanlarında kolluk kuvvetlerimiz görev yapıyorlar. Her aşamasında, her adımında kolluk kuvvetlerinin kontrolünde yapılacak. Onlar emanete alınarak, sahipleri belirlendikten sonra teslim edilecek." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55