,
  • BIST 10158.44
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Cemaat-i İslami’den İslam ülkelerine Hindistan’a karşı harekete geçme çağrısı

Cemaat-i İslami’den İslam ülkelerine Hindistan’a karşı harekete geçme çağrısı
​Pakistan Cemaat-i İslami, İslamabad’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları toplantısına bir bildiri göndererek Keşmir’de Müslümanlara karşı her türlü vahşeti sergileyen Mondi hükümetine karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Pakistan’ın en büyük İslami partisi olan Cemaat-i İslami'nin gönderdiği bildiride Hindistan yönetimi tarafından Cammu-Keşmir’in özerk statüsünün 2019 yılında kaldırıldığı hatırlatıldı.

Bu tarihten itibaren, tüm Keşmirli özgürlük hareketlerinin çatı örgütü olan Tüm Partiler Hürriyet Konferansı’nın önde gelen tüm liderlerini ve birçok aktivistin tutuklandığı belirtilen açıklamada, yapılan baskınlarda binlerce gencin yakalandığı, herhangi bir yargılama yapılmaksızın işkence hücrelerinde tutulduğu, bunlardan birçoğunun göz altında öldürüldüğü ifade edildi.

Keşmirli Müslümanların ekonomik açıdan da bir yıkıma tabi tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, işgalci Hindu güçlerin, Keşmirlileri sürekli kuşatma ve sokağa çıkma yasaklarına maruz bırakarak geçim kaynaklarından mahrum ettiği belirtildi. 

Açıklamada, Keşmirli gençlerin yargısız bir şekilde infaz edildiği, cenazelerinin ailelerine verilmek yerine Hindu işgalciler tarafından kırsal alanlara atıldığı ifade edildi.

Cammu-Keşmir bölgesinin Müslüman kimliğini değiştirmek için 4 milyon fanatik Hindu’nun Keşmir’e getirildiği bildirilen açıklamada, "Seçim bölgeleri nüfusun Müslüman olmayan kesimlerinin lehine yeniden belirleniyor. Tüm bu toplum mühendisliği Keşmir’de bir Hindu’nun bir başbakan seçilmesi için yapılıyor." denildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelere, Hindistan’a karşı Pakistan’ı yalnız bırakmama çağrısı yapılan açıklamada, "Keşmir sorununun önemli bir tarafı olan Pakistan, ister Filistin’de olsun ister Cezayir ve Tunus’un özgürlük mücadelesinde olsun İslam ümmetinin haklı davalarının daima destekçisi oldu ve önemli roller oynadı. 1967 ve 1973 yıllarında İslam ülkeleri ve israil arasında yapılan savaşlarda Pakistanlı pilotlar Arap kardeşleri ile birlikte işgalci siyonistlere karşı savaştı. Bu nedenle, Pakistan halkı haklı olarak İTT ülkelerinden Keşmirli kardeşlerinin özgürlük mücadelelerini kazanmaları için yardım etmelerini beklemektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bildirinin sonunda Cemaat-i İslami, İTT ülkelerine Hindistan zulmüne karşı acil olarak harekete geçmeleri için çağrı yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55