,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

"Cehennem ateşinden kurtuluş günlerindeyiz"

"Cehennem ateşinden kurtuluş günlerindeyiz"
TİYDER Başkanı Yavuzer "Mübarek Ramazan ayının 'cehennem ateşinden kurtuluş günleri' olan son günlerini iyi değerlendirmemiz gerekir." dedi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde İHL tarafından, din kültürü öğretmenlerine, okul müdürlerine ve velilere yönelik iftar programı düzenlendi.

Hilvan Anadolu İmam Lisesi tarafından düzenlenen iftar programına Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Belediye Başkan Vekili Mahmut Akşahin, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar ve STK temsilcileri katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Tillo İlim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TİYDER) Başkanı Kadri Yavuzer, Ramazan ayının bir fırsat olduğunu, bu mübarek gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yavuzer “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının 'kurtuluş' günlerindeyiz. İnşallah Allah (celle celaluhu) tüm İslam âlemini ve bizi cehennem ateşinden kurtaracak.  Şu anda dünyanın her yerinde İslam âlemi mazlum ve perişan bir halde yaşıyor. Bizden çok beklentiler var fakat insan ancak gücünden sorumludur. Şu anda mümin bir fert olarak elimizden gelen dua etmektir. Bu Ramazan ayında Müslüman kardeşlerimizi dualarımızda ortak edelim.” dedi

Kadir Gecesi'nin önemine de vurgu yapan Yavuzer, “Allah’ın kelamı ve Müslümanların anayasası olan Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında inmiştir. Ramazan’ın son geceleri ve tekli gecelerinde inmiştir. Resulullah (Sallalahu Aleyhi ve Sellem), ‘Kadir Gecesi'ni tekli gecelerde ve son on günde arayın.' buyuruyor. Mümkün mertebe Ramazan ayının son gün ve gecelerini ibadetle geçirelim. Allah’ı zikredip bol bol Kur’an-ı Kerim okuyacağız. Kadir gecesinin hayrı bin aydan daha hayırlıdır. Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor, ‘Kim sevabını Allah’tan bekleyerek Kadir Gecesi'ni ihya etse geçmiş günahları bağışlanır.’ İhya etmek sadece Kur’an- ı Kerim’i anmak değildir, ihya etmek televizyon izlemek değil. Zikrullah ile Kur’an okumakla, salavat çekmekle ihya olur. Bu mübarek geceleri fırsat bilelim, belki de bu bizim son Ramazan ayımızdır.  Geçen sene aramızda olanlar bu sene aramızda olmayabilir. Allah hayırlarımızı kabul etsin.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55