,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Cankurtaranlardan uyarı: Kanallarda değil havuzlarda yüzelim

Cankurtaranlardan uyarı: Kanallarda değil havuzlarda yüzelim
Boğulma vakalarının artışına dikkat çeken Cankurtaran Cumali Çiftçi, sulama kanallarının tehlikeli olduğunu vurgulayarak vatandaşları yüzme havuzlarına çağırdı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle de Şanlıurfa'da bunaltıcı sıcaklıklar boğulma vakalarını beraberinde getirdi.

50 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle serinlemek isteyen bazı vatandaşlar, sulama kanalı, göl ve nehirlere akın etti. Suya fazla açılmalar ve yasak olmasına rağmen sulama kanallarına girilmesi acı sonuçlar getirebiliyor.

Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da suda boğulma vakaları yaşanıyor.

Şanlıurfa'da yaşanan boğulma vakaları ile ilgili İLKHA'ya konuşan Cankurtaran Cumali Çiftçi, vatandaşları uyardı. Ailelere çağrı yapan Çiftçi, velilerin çocuklarını yüzme havuzlarına getirmesini istedi.

"Yüzme havuzlarında hayati tehlike yok"

Cankurtaran Cumali Çiftçi

Gençlerin sulama kanallarına girmelerinin tehlikeli olduğunu ifade eden Çiftçi, "Gençlerin Kanalları tercih etmelerinden kaynaklanan bir şeydir. Yüzme havuzlarımızı açtık ve gençlerimizi yüzme havuzlarına davet ediyoruz. Sulama kanalları tehlikeli ve riskli, kanallarda cankurtaran yok fakat yüzme havuzlarında başlarında cankurtaranlar var. En ufak bir şeyde onlara müdahale edebiliyorlar. Cankurtaran olduğu için yüzme havuzlarında hayati tehlike yok. Kanalların suları genellikle akıntılı olur. Sulama kanalı olduğu için kolay kolay insan gücüyle o suya karşı yüzülemez havuz gibi değildir, su insanı alıp götürür. Gençler genelde hava sıcak olduğu için kanalları tercih ediyor ya da havuzlar uzak olduğu için kanallar tercih ediliyor. " dedi.

"Kanallara giren gençler suyun akıntısından dolayı boğuluyor"

Sulama kanalarında akıntı olduğu için girilmemesi gerektiğini söyleyen Çiftçi, "Yüzme havuzlarında hem gençlere yüzme öğretiyoruz hem serinlemelerini sağlıyoruz. Cankurtaran olarak bizler başlarındayız, hayati tehlikeleri olmuyor. Kanallara giren gençler suyun akıntısından dolayı boğuluyor. kanal suyuna karşı mücadele edemiyorlar. İnsan gücüyle suyun akışına karşı kolay kolay mücadele edilemez. Kanallara girmememiz gerekiyor. Yüzme havuzlarımız var sayısı da az değil. Şanlıurfa'nın genelini kapsayacak şekilde her tarafta havuzumuz bulunmakta. Gençlerimize buradan havuzları kullanmaları gerektiğini söylüyoruz. Kanallara değil havuzlara gidin. Anne ve babanın rolü burada çok önemlidir. Çocuklarının üzerine düşmeleri gerekiyor. Çocuklarının ellerinden tutup serinlemek için havuzlara getirmeleri gerekiyor. " diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55