,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Çanakkale'deki yangını ilk ihbar eden Ali Güçlü, o anları anlattı

Çanakkale'deki yangını ilk ihbar eden Ali Güçlü, o anları anlattı
Çanakkale'de dün başlayan yangına karadan ve havadan müdahale devam ediyor. İki gün boyunca süren yangın toplamda 1500 hektarlık alanda etkili oldu.

 

Çanakkale'de dün öğle saatlerinde başlayarak şiddetini artıran yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

1500 hektarlık alanı etkileyen alevlere 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 639 arazöz ve iş makinesi müdahale ediyor.

Orman yangını nedeniyle Çanakkale-Çan yolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiği çift taraflı olarak askıya alındı. Toplamda 337 hane ve bin 251 vatandaşın yaşadığı 9 köy tahliye edildi. Yaklaşık 83 vatandaş tedbir amaçlı hastanelere sevk edildi. Kronik rahatsızlığı olan 8 vatandaş müşahede altına alındı. Ulupınar köyünde 5 ev, Yağcılar köyünde 4 evde hasar meydana geldi. 85 küçükbaş 3 büyükbaş olmak üzere toplam 88 hayvan telef oldu. 10 ahırın hasar aldığı belirtildi.

Alevlere Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, belediye itfaiye ekipleri, Hava Meydanları İtfaiye ekipleri ve çevre ilçe ve illerden gelen orman ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Yangının ilk başladığı ana ait vatandaşların çektiği görüntülerde köy sakinlerinin çaresizce yangını seyrettikleri görüldü.

Yangını ilk fark ederek ihbarda bulunan Damyeri köyü sakinlerinden Ali Güçlü, rüzgarın yangının yayılma hızını arttırdığını belirtti.

Ekipler gelene kadar kendi imkanları ile yangına müdahale etmeye çalıştıklarını söyleyen Ali Güçlü, "Saat 11.30 civarlarında ben evimin önünde günlük işlerim ile meşguldüm yanımda da iki misafirim vardı. İşle meşgulken misafirim tarlanın içinde gördüğü duman nedeni ile beni uyardı. Hemen ihbarda bulundum. Saat 11.35 gibi ihbarda bulunmuşum daha sonra telefonu kontrol ettiğimde saati gördüm. İtfaiye ekipleri gelene kadar kendi imkânlarımız ile müdahalede bulunduk, yangın alanında söndürme çalışması yaptık. Yangından 15 dakika sonra bir jandarma ve bir itfaiye aracı geldi. Köylüler ile birlikte söndürme çalışmasına katıldık ama çok kuvvetli rüzgâr vardı ve hızlı yayıldı, engel olamadık. Bir anda ormana sıçradı çok hızlı bir şekilde karşı tepelere ulaştı. Yangının civar köylere, Çanakkale şehir merkezine uğradığı bilgisini aldık internetten. Rüzgâr vadiden geliyordu biz köy olarak avantajlıydık köyümüze doğru değildi. Şiddetli bir rüzgârdı, ateşi çok hızlı bir şekilde taşıdı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55