,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Camilerin ibadete kapanmaması için Türk Diyanet Vakıf-Sen'den "kurallara riayet" çağrısı

Camilerin ibadete kapanmaması için Türk Diyanet Vakıf-Sen'den "kurallara riayet" çağrısı
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Halk kontrollü normalleşmeye uyum sağlayamaz ise Cuma namazları tekrar yasaklanabilir." uyarısında bulundu.

Ünal, kontrollü normalleşmeye uyulmaz ise Cuma namazları başta olmak üzere çeşitli yasaklar gündeme gelebileceğini söyleyerek geçen yıl yaşanan durumun tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

Ünal, "Hepimizin malumu olduğu üzere 1 yıldan fazladır bir salgın süreci yaşıyoruz. Bu sürecin ilk başladığı anlardan itibaren devletin aldığı tedbirler toplumun bir kesimi tarafından olumlu karşılanırken bir başka kesimi veya kesimleri tarafından normal karşılanmadı. İlgili kurumlar çeşitli görüşler belirttiler. Neticede uzun bir süre kısıtlamalar devam etti. Bu kısıtlamalara hatırlayacağımız gibi Cuma namazlarının yasaklanması da dahildi. Haziran ayında ciddi bir sorun yaşanmıştı bu alanda. Halkımız uzun bir süre Cuma namazı kılamadı. Biz de diyoruz ki; hükümet yeni tedbirler alarak kısıtlamaları bitirdi, Cuma namazlarını gidip camilerimizde, mescitlerimizde kılabiliyoruz. Bunun kıymetini bilelim." dedi. 

Son günlerde medyaya düşen haberlerin iç açıcı olmadığını belirten Ünal, "Kurallara uyma noktasında sorunlar yaşanıyor. Kalabalık ortamlarda gereksiz yere vakit harcıyoruz. İhtiyacımız olmadığı halde sokakları, caddeleri dolduruyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uymadan eğlence alanlarında saatlerce duruyoruz. Ve tüm bunların neticesinde de devlet yasakları geri getirince bağırıp çağırıyoruz. Şimdi gündemde konuşuluyor Cuma namazları tekrar yasaklanıyor mu? Böyle giderse yasaklanır, biz toplum olarak kurallara uymazsak vaka sayıları artış gösterir ise Diyanet İşleri Başkanlığımız da ilgili kurumlar ile istişare sonucunda alacağı karar ile cumayı yasaklayabilir. Yani vatandaşımız Cuma namazı için camilere gidemez. Lütfen kurallara uyalım, cumayı camilerimizde kılmaya devam edelim." ifadelerini kullandı.

Ünal, "Doğal afet ve salgın hastalık nedeniyle kalabalığa katılmanın tehlikeli olduğu vakitlerde, namazların evlerde kılınmasına dair hükmün varlığı bilinmektedir. İslam alimleri toplu halde eda edilen ibadetlere katılmak için sağlıklı olmanın yanında başkasına zarar vermemenin de gerekli olduğunu söylemişlerdir." hatırlatmasında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55