,
  • BIST 9987.45
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 29 °C

Camiler çocuklarla çiçek açtı

Camiler çocuklarla çiçek açtı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yaz aylarında, farklı bir temayla açılan yaz Kur’an kursları bu yıl “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” temasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kurslarına kayıtlarını yaptıran çocukların camileri doldurması “Camiler çocuklarla çiçek açtı” yorumlarına neden oldu.

İki ay sürecek olan yaz Kur'an kurslarında Kur’an-ı Kerim'in yanı sıra İslami konularda da eğitimler verilecek.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mardin’de de camilerde açılan kurslara akın eden çocuklar, Kur’an-ı Kerim ve diğer İslami bilgileri öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

“Çocuklar camilerimizin neşesidir”

Her yıl olduğu gibi bu sene de açılan yaz Kur’an kurslarına katılımın çok iyi olduğunu kaydeden Yeni Cami İmamı Mehmet Salih Çalka, camilerin çocuklarla şenlendiğini ve adeta çiçek açtığını söyledi. 

İmam Çalka, “Yaz Kur’an kurslarında 8 hafta boyunca inşallah hem Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, kısa süreleri ezberleme, Fıkıh bilgilerini, Peygamber Efendimiz’in (Aleyhisselam) hayatını ve ahlakını öğreteceğiz ki çocuklarımız güzel bir ahlak edinebilsin. Kız çocuklarımıza üst katta bayan hocalarımız tarafından kendilerine ders verilmekte. Bizlerde burada 4 öğreticiyle 4 sınıf açmışız. Her bir sınıfta en az 20-25 öğrenci bulunmaktadır. Sabah saat 09.00’da derslerimiz başlıyor ve öğlen namazına kadar devam ediyor. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Anne babalarda evde çocukların üzerinde durarak bize yardımcı olacaklar inşallah. Bu çocuklarımızı Peygamber Efendimizin (Aleyhisselam) istediği şekilde yetiştirmeye çalışacağız. Çocukların, camileri doldurması ayrı bir güzellik oluşturuyor. Çünkü çocuklar camimizin neşesidirler. Allah (Celle Celaluhu) onları camilerden ayırmasın.” diye konuştu.

“Her bir harfe 10 sevap kazanıyoruz”

Yaz Kur’an kursuna katılarak Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını belirten öğrencilerden Abdullah Eti ise şunları söyledi:

“Yaz Kur’an Kursu çok güzel ve herkese tavsiye ediyorum. Arkadaşlarımız gelip görsünler, onlar da beğenecekler. Gerçekten çok güzel bir ortam. Bugün Kur’an harflerini öğrendik. Kur’an’ın her bir harfini öğrendiğimizde 10 sevap kazanıyoruz, 3 harf öğrendiğimizde 30 sevap kazanıyoruz. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel, herkes tavsiye ediyorum.”

“Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel”

Kur’an-ı Kerim’i çok sevdiğini dile getiren öğrencilerden Muhammet Serhat Aydın, camiye gelmeyen çocukların çok şey kaçırdığını, bu yüzden herkesin camiye gelmesini tavsiye ettiğini söyledi.

Kız öğrencilerden Damla Yaşin de “Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel, herkesin öğrenmesini istiyorum.” dedi.

Gülbahar Eren ise “Biz buraya Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için geliyoruz, yaz tatilimizi bu şekilde değerlendirmeyi tercih ediyoruz.” dedi.

Fatiha Süresini okuyan Abdullah Taşkın, Kur’an-ı Kerim’i okumaya başladığını, daha güzel okumak için ise camiye gelmeye devam edeceğini söyledi.

“Kur’an okurken namaz kılarken rahatlıyoruz”

Öğrencilerden Yelda Özdemir, “Biz Yaz Kur’an Kursu’na Allah’ın emir ve yasaklarını öğrenmek için geliyoruz ve arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Kur’an okurken rahatlıyoruz, dinimizin direği olan namazı kılarken de çok rahatlıyoruz. Çok güzel. Ben her sene geliyorum ve tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55