,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Cami külliyesinde verilecek konsere tepkiler gelmeye devam ediyor

Cami külliyesinde verilecek konsere tepkiler gelmeye devam ediyor
Batman Esentepe'de bulunan cami külliyesinin konferans salonunda bir kadın şarkıcı tarafından verilecek sözde konsere STK'lardan tepki gelmeye devam ediyor.

Gazze ve Filistin'in diğer bölgelerinde siyonist işgal rejimi tarafından Filistinli Müslümanlara yönelik büyük bir soykırım ve katliam yaşatılmaya devam ediyor.

Batman'da halkın duygularıyla adeta alay edilerek ve dini hassasiyetler hiçe sayılarak Esentepe Külliyesinin konferans salonunda kadın şarkıcıya konser verdirilecek olmasına bir tepki de Düşünce ve İnanç Platformu'ndan geldi.

üşünce ve İnanç Platformu, bu akşam verilmesi planlanan konsere yönelik yaptığı yazılı açıklamada, külliyeye ait bir olan Konferans Salonunun eğlence maksatlı etkinlikler için tahsis edileceğine dair haberlerin Batman kamuoyunu derinden üzdüğünü belirtti.

Batman gibi manevi duyarlılığı yüksek bir şehirde eğlence düzenlenmesi ve bu eğlencenin içinde Cami, Taziye Evi gibi mekânların bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Konserin camiye ait külliyede yapılacak olması üzüntü verici ve mahşeri vicdanı yaralayıcı nitelikte olduğu" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Batman’ın simgesi haline gelen Necat Nasıroğlu Külliyesi bugüne kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmış, sosyal ve kültürel etkinliklerin merkezi haline gelmiştir. Özellikle arsası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tahsis edilen ve içinde yer alan Cami ve Taziye Evi münasebetiyle merhum Necat Nasıroğlu'nun amel defterinin açık olacağından şüphemiz bulunmamaktadır. Konferans Salonu ve bilimsel çalışmalara öncülük edecek diğer binaların da Batman’ın her alanda gelişmesine katkı sağlayacağı şüphesizdir." denildi.

"Mekânın farklı adlarda anılmasına zemin hazırlanmamalıdır"

Açıklamanın devamında, "Ancak son zamanlarda Konferans Salonunun eğlence maksatlı etkinlikler için tahsis edileceğine dair haberler Batman kamuoyunu derinden üzmüştür. Özellikle bütün dünya halkları mazlum Filistinli çocuklar, kadınlar, siviller için yas tutuyorken Batman gibi manevi duyarlılığı yüksek bir şehirde eğlence düzenlenmesi ve bu eğlencenin içinde Cami, Taziye Evi gibi mekânların bulunduğu külliyede yapılacak olması üzüntü verici ve mahşeri vicdanı yaralayıcı niteliktedir. Hafızalarımızda 'Necat Nasıroğlu Külliyesi', olarak yer edinen mekânın farklı adlarla anılmasına zemin hazırlanmamalıdır. İlgilileri toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak eğlence programlarını tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55