,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Kasımiye Millet Ormanı’nın açılışı gerçekleştirdi

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Kasımiye Millet Ormanı’nın açılışı gerçekleştirdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Mardin Valisi Tuncay Akkoyun il protokolünün ve vatandaşların katılımıyla Kasımiye Millet Ormanı’nın açılışını gerçekleştirdiler.

Kasımiye Millet Ormanı’nın açılışında konuşan Vali Tuncay Akkoyun: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “Daha Yeşil Türkiye” hedefiyle 450 dekardan büyük bir alana kurulan Kasımiye Millet Ormanımızın açılışının sevincini yaşıyoruz. Şehrin kalabalığından ve kargaşasından yorulan vatandaşlarımız, buralarda dinlenmekte, evlatlarımız buralarda eğlenceli vakitler geçirmekte ve dileyen hemşerilerimiz ise buralarda spor ve egzersiz yapmaktadırlar. Mardin’imizi kalkındırmaya ve ihya etmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Mardin’imizde son beş yıl içerisinde 2 Milyon fidan toprakla buluşturuldu. İklim krizinin gündemimizi fazlasıyla meşgul ettiği bir dönemde fidan dikerek Ortak Evimiz Dünya’ya ve geleceğimize bir nefes armağan ediyoruz. Bu itibarla şehrimizde orman varlığımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımız her zaman devam edecektir. Zira medeniyet düşüncemizin özünde, kâinat ve tabiat bizlere emanettir. Bu emanetin sahibi önce kâinatın yaratıcısı Rabbimiz, sonra da gelecek nesillerimizdir.” ifadelerini kullandı.

Vali Akkoyun konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bizler doğamızı korumakla ve bizden sonraki nesillere güzel bir şekilde aktarmakla mükellefiz. Bu bilinç ve farkındalıkla çevremize en güzel ve hassas bir şekilde sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz. Ayrıca çevre bilincinin toplumumuzda yaygınlaşması için de yoğun çaba harcıyoruz. Nitekim bizler, yüzyıllar öncesinden günümüze bir mesaj olan 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz' hadis-i şerifini kendimize şiar edindik. Bu bakımdan Dünya’da gelip geçici bir yolcu olduğumuzu unutmadan; gelecek nesillerimize güzel bir çevre miras bırakalım. Her şeyi belli bir ölçüde ve mükemmel bir düzende yaratılan tabiatımıza asla ve asla zarar vermeyelim. “Dünya’nın ortak evimiz” olduğu bilinciyle çevreyi koruma hususunda hep beraber üstün gayret gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Kasımiye Millet Ormanımızın Mardin’imize hayırlı uğurlu olmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum.” 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, amaçlarının Mardin için daha fazla hizmet ve yatırım olduğunu aktarıp, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hem Mardin'in bağrından kopup gelmiş bu toprakların bir evladı hem de devletimizin Bakanı olarak çalışmak ve üretmek benim, görevim ve sorumluluğum. Çünkü biz sosyal devlet olmanın şuuruna erişmiş bir yönetim anlayışının temsilcileriyiz. Bizim insanı yaşatmak üzerine inşa edilen devlet geleneğimiz en az bin yıllık bir tecrübeyle bugünlere ulaşmış durumda. Davamızın lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çeyrek asrı aşan politika hayatı boyunca bir kez olsun halkımızdan ayrı kalmamıştır. Ne zaman ülkemizi ilgilendiren kritik bir mesele olsa doğrudan milletimize gitmiştir. Dün Birleşmiş Milletler Genel Kurul kürsüsünde bütün dünyaya adaleti haykırırken daha adil bir dünyanın mümkün olabileceğini de ifade etmiştir. Bu anlamda, yürüdüğü bu haklı yolda Sayın Cumhurbaşkanımıza, yol arkadaşı olmak, yükünü hafifletmek, ülkemizin istikbali için yapılacak çalışmalara omuz vermek bir vatandaş olarak her birimizin asli görevidir.”

Memleketi Mardin için çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Bakan Işıkhan konuşmasının devamında; "Hamdolsun ki doğu illerimizin her türlü imkândan mahrum ve hizmetsiz bırakıldığı, teröre teslim edildiği o kara günleri artık geride bıraktık. Diyarbakır annelerinin kutlu davasına sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizim hiçbir evladımızı feda etmeye tahammülümüz de, vaktimiz de yok. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye'yi yüzyılın ülkesi haline getirme hedeflerimiz var" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55