,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıya ilişkin 34 şüpheli gözaltına alındı

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıya ilişkin 34 şüpheli gözaltına alındı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili 34 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki güvenlik noktasına yönelik saldırıyla ilgili incelemelerde bulunan Bakan Tunç, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Saldırıyı lanetleyen Tunç, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaşanan olayı anlatan Tunç, "Adalet sarayının önce D kapısından girmek isteyen iki terörist orada polislerin GBT kontrolü sırasında polislerden kaçmak istiyorlar. D kapısından kaçarak C kapısına geliyorlar. C kapısında polis güvenlik noktasındaki polislerimizle girilen çatışma neticesinde 2 terörist etkisiz hale getiriliyor. O çatışma sırasında 4 vatandaşımız da yaralanıyor. Vatandaşlarımızdan birisi hastaneye kaldırılmıştı, hastanede vefat etti. 3 polisimiz bu çatışmada yaralanıyor. Yaralı polislerimiz ve yaralı olan vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi, hastanelerde tedavi altına alınmış durumdalar." dedi.

"Gözaltılar çerçevesinde adli soruşturma sürecek"

Şu anda adli soruşturmanın tüm detaylarıyla beraber devam ettiğini vurgulayan Tunç, "Soruşturmada bir başsavcı vekilimizve 5 cumhuriyet savcımız görevlendirildi. Çeşitli gözaltılar var. Bu gözaltılar çerçevesi içerisinde adli soruşturma sürecek. Şu anda 34 gözaltı var, tüm detaylarıyla soruşturma 5 cumhuriyet savcımız ve bir başsavcı vekilimizin koordinasyonunda devam ediyor. Teröristlerin üzerinde yakalananlar, tüm detaylarıyla hepsi adli soruşturma kapsamında hepsi incelenmeye devam edilecek." diye konuştu.

Saldırıyı gerçekleştirenlere ilişkin bilgi veren Tunç, şöyle devam etti:

"Bu iki teröristle ilgili emniyetimizin de yaptığı çalışmalar ve adliyede de bunların suç kaydıyla ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Bahsettiğiniz terörist, etkisiz hale getirilen erkek terörist 2004 yılında silahlı terör örgütü üyeliğinden ceza alan birisi. 15 yıl cezaevinde cezası infaz edilen birisi. Kadın terörist de yine terör örgütü üyeliğinden davası Yargıtay'da devam eden birisi. O da dosya bakımından 4 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kalan birisi. Ablasının ya da kardeşinin de bugün itibarıyla aynı terör örgütü üyeliğinden ağır ceza mahkemesinde duruşması söz konusuydu. Belki hain emellerine ulaşmak için, kapıdan girebilselerdi belki daha büyük terör eylemine girişmiş olabileceklerdi.

Tüm bunlar engellenmiş oldu. Kahraman polisimizi tebrik ediyorum. Burada çok dikkatli davranarak hem büyük bir terör eylemini önlemiş oldular. Yaralanmaları pahasına bunu yaptılar. Kendilerine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

SEGBİS'le ilgili bir hak ihlali başvurusunda bulunmuş 2020 yılında. SEGBİS'le ifadesinin alınmasından dolayı Anayasa Mahkemesi'nde bir ihlal kararı söz konusu olmuş." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55