,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Bursalı gençlerden HÜDA PAR'ın 'Evlilik fonu' projesine destek

Bursalı gençlerden HÜDA PAR'ın 'Evlilik fonu' projesine destek
HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, evlenmek isteyip de evlenemeyenlere yönelik bir fon oluşturulması çağrısına destek veren Bursalı gençler, bunun ekonomik sıkıntı yaşayan gençler için çok iyi olacağını söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun gündeme getirdiği, evlenmek isteyip de evlenemeyenlere yönelik bir fon oluşturulması talebi ilgi ve destek görmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili İLKHA’ya konuşan Bursalı gençler, mirasçısı olmayan insanların parasının devlet hazinesi yerine gençler için bir fona aktarılması gerektiğini söylediler.

Bursalı gençler, maddi sorunlardan dolayı evlenemediklerini, bu nedenle evlilik fonu oluşturulmasına destek verdiklerini belirtti.

“HÜDA PAR’ın gençlere evlilik fonu gerçekten teşvik edici fondur”    

Toplumu oluşturan en önemli kurumun aile olduğunu söyleyen Hüseyin Kurdoğlu, “Bu zamanda evlenmek ciddi bir iştir. Toplumdaki gençlerin evlenmesi ve evlendirilmesinin kolaylaştırılması gerekmektedir. Gençler değişik adetlerden dolayı evlenmekten korkuyorlar. 21 yaşındayım, şu an öğrenciyim. Mezun olduktan evlenmek istiyorum. Fakat bir iş kurmak için 35 yaşına kadar ancak evlenebilirim. Gençlerin mümkün oldukça erken evlenebilmesini ben de istiyorum. HÜDA PAR’ın gençlere evlilik fonu gerçekten teşvik edici fondur. Bazı insanların mirasçıları yoktur. Bu kişilerin mirası devletin hazinesine gireceğine gençlerin evlenmeleri için harcansa çok güzel olur.  Çok beğendiğim bir madde oldu ve tavsiye ediyorum.” dedi.

“Vefat eden kişinin çocuğu olmayanların mirası fona aktarılması gerekiyor”

Gençlerin rahat bir şekilde evlenemediklerini belirten bir diğer genç Rojhan Salca, “HÜDA PAR’ın mirasçısı olmayanın parasının hazineye değil de gençlerin evlenmesi için bir fon oluşturulması teklifi çok güzel bir şeydir. Parası olmayan ve yetim olup ailesinin maddi durumu olmayanlara böyle bir fon yapılması çok güzel olacaktır. Vefat eden kişinin, çocuğu olmayanların mirasının fona aktarılması gerekiyor. Devletin hazinesine giren parayla kredi çekiyorlar. Krediyle bize verilen paranın vadesini yine biz ödüyoruz. Biz daha çok faiz vermek zorunda kalıyoruz. 100 milyar alıyoruz. 300 milyar olarak geri veriyoruz. Biz o parayı nerden çıkaracağız ki ölene kadar ödeyemeyeceğiz. Maddi durumdan kaynaklanıyor bu sorunlar. Maddi durumun iyiyse evlensen böyle kavga gürültü olmaz.” diye belirtti.

“Bu şartlar altında hiç kimse evlenemez”

Gençlerden Samet Akalın, “Nasıl evlenelim ki iş kuramıyoruz. Bu şartlar altında hiç kimse evlenemez. Böyle şeylere örnek veriyoruz. Bir ev almaya çalışsan 1 milyonun altında ev bulamazsın. Düğün yapmak istersen iki milyonu gözden çıkartmak gerekir. Asgari ücretle çalışan bir kişi nerden getirecek bu parayı. Adam kirada oturacak. Taksitler ve kirayı nasıl ödeyecek. Elektrik, su derken adam nasıl geçinecek. Faizler yükseldi. Nasıl kredi çekip evlenelim.” diye konuştu. (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55