Bursa’da husumetli iki aile arasındaki kan davası barışla sona erdi

Bursa’da husumetli iki aile arasındaki kan davası barışla sona erdi
Bursa’da Arslan ve Turan aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan ve iki ailenin de birer ferdinin hayatını kaybettiği husumet, arabulucuların girişimleriyle barışla sona erdi. Düzenlenen törende taraflar helalleşerek barış ilan etti.

Bursa’da Arslan ve Turan aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan husumet, barışla sona erdi.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce arazi nedeniyle yaşanan anlaşmazlık sonucunda Arslan ailesinden A. A. hayatını kaybetmişti. Bir yıl sonra ise Turan ailesinden ise H.T. hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olayların ardından taraflar arasında husumet oluştu.

Aradan geçen sürede kanaat önderleri ve arabulucuların devreye girmesiyle taraflar arasında görüşmeler başlatıldı. Yapılan girişimlerin ardından aileler barışma kararı aldı.

Barış töreni, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirildi.

Tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından birlik, beraberlik ve kardeşlik temalı kısa bir sohbet yapıldı.

Programın devamında davetlilere yemek ikram edildi. Daha sonra Arslan ve Turan ailesi mensupları, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek birbirleriyle tokalaşıp helalleşti.

Törende, barışın kalıcı olması temennisinde bulunuldu.

Barış töreni, yapılan duaların ardından sona erdi.

Bursa’da husumetli iki aile arasındaki kan davası barışla sona erdi

Bursa’da husumetli iki aile arasındaki kan davası barışla sona erdi

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.