,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Bursa'da görevden alınan okul müdürüne öğrenci velilerinden destek açıklaması

Bursa'da görevden alınan okul müdürüne öğrenci velilerinden destek açıklaması
Bursa Osmangazi'de bulunan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın görevinden alınmasına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi, okulun önünde yaptığı basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi.

 

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, sınıf ortamında kız ve erkeklerin karma şekilde oturmaması için yaptığı uygulama nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve görevden uzaklaştırılmıştı.

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şubesi konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu. Okunan basın açıklamasını sendika adına Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu okudu.

Okudukları basın açıklamasında velilerin de böyle bir talebinin olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, okul müdürünün uygulamasında herhangi bir suç unsurunun ve mevzuata aykırı bir unsurun olmadığını ifade etti.

"Yapılmak istenen fiile ilişkin mevzuata aykırı bir durum söz konusu değildir"

Tek derdi eğitim-öğretim ve öğrencileri olan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın görevden alınmasının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, okul müdürüne yapılan haksızlık kınandı.

Yazıcıoğlu, "Eğitimin bir paydaşı olan velilerin istek ve talepleri doğrultusunda genel bir uygulama olan öğrenci oturma düzeninde değişiklik yapılması istenmiştir. Velilerin böyle bir talepte bulunması gayet normaldir. Yapılmak istenen fiilde herhangi bir suç unsuru yoktur. Mevzuata aykırı bir durum da söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Bursa'da görevden alınan okul müdürüne öğrenci velilerinden destek açıklaması

Adil Yazıcıoğlu

Okul müdürünın şahsında asli unsura yapılan hayâsız akınların adresi ve tertip nedenlerini bildiklerini ve kınadıklarını dile getiren Yazıcıoğlu, "Devlet yetkililerimiz ve Eğitim Felsefesi'ne kafa yoranlar da Japon modeli olan ve Batı'da uygulanan kız- erkek ayrı üniversite projesi de gündemde olduğu bir dönemde, bazı Sendika ve STK'lar tarafından okul müdürüne yapılan düşmanca tavrı kabul etmiyoruz." dedi.

"28 Şubat'ta yapılan zulümleri bir daha işlemelerine izin vermemeliyiz"

Olayı köpürten anlayış ve kafa yapısının geçmişteki icraatlarını çok iyi bildiklerini belirten Yazıcıoğlu şunları kaydetti:

"28 Şubat karanlığında gördük, bir daha da aynı zulüm ve cürümleri işlemelerine izin vermemeliyiz. Öküzün altında buzağı arıyorlar. Kendi tabanlarını zinde tutmak ve laiklik tamtamcılığı yapmak istiyorlar. Hiçbir şekilde uygulamaya ve fiiliyata dökülmemiş bir yazıdan yola çıkarak görevden alma, yanlış bir uygulamadır, yanlış bir uygulamadan ceza verilemez."

Bursa'da görevden alınan okul müdürüne öğrenci velilerinden destek açıklaması

 

Olayın insanî bir talep neticesinde gerçekleştiğini söyleyen Yazıcıoğlu, "Okul müdürü üzerinden düşmanca bir tavra ve art niyete gerek yoktur. Bu uygulamalar geçmişten günümüze olagelmiş uygulamalardır. Eğitim öğretim süreci içinde eğitimin bir paydaşı olan velilerin, öğrencisi hakkında haklı ve makul olan bu istek ve taleplerini okul Müdürü yerine getirmek istemiştir. Olay bundan ibarettir. Meydanı birkaç şarlatana bırakacak değiliz. Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenine ve yöneticisine sahip çıkmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bursa'da görevden alınan okul müdürüne öğrenci velilerinden destek açıklaması

Gökhan Yünkül

Memur-Sen Bursa Temsilcisi Gökhan Yünkül de yaptığı konuşmada; "Okul müdürümüzün velilerin haklı talebi doğrultusunda atmış olduğu adımı çarpıtarak okullarda uygulanan uygulama üzerinden -28 Şubat döneminde olduğu gibi- algı yapıyorlar. Yaşananları müdürümüzün, sadece resmi yazıya dökmesini fırsat bilen bir kesimin, hem okul öğretmenlerini hem müdürleri hem de siyasi iradeyi zor durumda bırakma çabası olarak görüyoruz. Bizler Memur-Sen olarak değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Müdürümüze sahip çıktığımızı belirtiyor, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Milli Eğitimden de yanlıştan dönüp müdürümüzü görevine iade etmesini istiyoruz." dedi.

"Siyasi anlamda ve gerekirse baskı oluşturarak elimizden geleni yapacağız"

"Milli Eğitim Müfredatında erkek ve kız öğrencilerin aynı masada oturur diye bir yönetmelik mi var?' diye soran DAĞ-DER Başkanı Yaşar Kurt, "Özellikle buradan sorular sormak istiyoruz. Allah aşkına Milli Eğitim Müfredatında erkek ve kız öğrencilerin aynı masada oturur diye bir yönetmelik mi var? Böyle bir prosedür mü var? İnançları güçlü olanların, dini İslam olan bir ülkede mütedeyyin olan insanların çocukların, erkek ve kızlı oturmaması yönünde taleplerini yerine getiren müdürümüz, ne suç işledi de görevinden uzaklaştırıldı." diye konuştu. 

Bursa'da görevden alınan okul müdürüne öğrenci velilerinden destek açıklaması

Yaşar Kurt

Bakanlara ve yetkililere seslenen Yaşar, "Müdürümüzün haksızlığa uğradığını, kumpasların kurulduğunu, haksızlıkların yaşandığını, yargısız infazların yapılmış olduğuna kulak vermelerini istiyoruz. DAĞ-DER olarak Haydar müdürümüze yapılan haksızlığın, görevine iade edilene kadar takipçisi olacağız. Sivil toplum kuruluşu olarak idari anlamda, siyasi anlamda ve gerekirse baskı oluşturarak elimizden geleni yapacağız. Başarılarla dolu Haydar müdürümüze bir an önce iade-i itibar yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Yapılan basın açıklamasına, öğrenci velileri olmak başta üzere, halkın büyük bir kesimi tarafından destek verildi. Öğrenci velileri sık sık "Müdürümüzü istiyoruz." sloganlarını attı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55