,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği: Üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği: Üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız
İzzettin el-Kassam Tugaylarının, siyonist rejime yönelik geniş kapsamlı düzenlediği "Aksa Tufanı" operasyonuna, Bursa'da yapılan basın açıklamasıyla destek verildi.

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla Bursa Ulu Camii avlusunda bir basın açıklaması yapıldı.

Ulu Camii'nde kılınan yatsı namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasına katılan vatandaşlar, HAMAS'ın operasyonlarına destek verip işgal rejimi ve destekçilerine yönelik lanet sloganları attı.

Basın açıklaması öncesinde Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Kamil Yıldırım, bir selamlama konuşması yaptı.

"Mazlum ve mücahit olan Filistin'e taraf olduğumuzu beyan ediyoruz"

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Yıldırım, "Sizin biletlerinizi alalım. Siz de Filistin'e cihat etmeye gidin diyenler, tamamen siyonist uşaklığını yapan bu insanlara Bediüzzama'nın sözüyle sesleniyoruz. Ay ahmaklar, Filistin ve HAMAS'ın hiçbir şekilde askere ihtiyacı yoktur. Onların ihtiyacı, dünyada kamuoyu oluşturmaktır.  Onların ihtiyacı askeri teçhizat ve maddi imkânlardır. Bizler, mazlum, mücahit olan Filistin'le birlikte olduğumuzu beyan ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasını Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Tekdağ okudu.

Bir asra yakın bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiğini belirten Tekdağ, topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistlerin, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, haksız ve hukuksuz uygulamaları ile insan haklarını hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine ve dünyaya meydan okumakta olduğunu kaydetti.

"Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz"

Filistin halkının, siyonistlerin gasp, işgal ve soykırımları karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu belirten Tekdağ, "Hergün yüzlerce şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki, mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımız ile alemlerin Rabbinden nusretini istiyoruz." dedi.

"Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır"

Tekdağ, "Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurlarla ekonomik, askeri ve manevi dayanışma ile Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmelidir. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve gaspçı uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı vahşi ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz." diye belirtti.

"Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız"

Peygamber Sevdalıları olarak; Filistin’i, başkenti Kudüs olan, doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütünlükte ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak gördüklerini söyleyen Tekdağ, "İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir. Peygamber sevdalıları olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Basın açıklaması programı, Enes Yazgılı'nın yapığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55