,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?
Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Trakya'nın batısı, (Mersin hariç) Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve güneydoğusu, Orta Karadeniz’in doğusu ile Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney, Adana'nın doğu, Adıyaman'ın batı kesimlerinde bu akşam saatlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde batısının yer yer çok bulutlu, Edirne çevrelerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

EDİRNE 11°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 11°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 11°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu

KOCAELİ 11°C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

A.KARAHİSAR 6°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 12°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 15°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 16°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Osmaniye çevreleri ile K.Maraş'ın güney ve doğu, Adıyaman'ın batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

ADANA 15°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam il geneli, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 18°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY 15°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 17°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Batısı parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusu yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kırıkkale ve Çankırı'nın doğu, Kırşehir'in kuzey kesimlerinin, Kayseri ile Niğde ve Nevşehir'in doğu kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

ANKARA 8°C, 21°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ÇANKIRI 7°C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri bu akşam saatlerinde kısa süreli yerel sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 7°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA 9°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

BOLU 5°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE 8°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

SİNOP 12°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 11°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu ile Samsun'un doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

AMASYA 8°C, 21°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

SAMSUN 10°C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT 10°C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

TRABZON 12°C, 15°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı ve kuzeydoğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

ERZURUM 3°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 3°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 8°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 3°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu çevreleri yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 9°C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

GAZİANTEP 11°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 11°C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ŞANLIURFA 14°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde batısı yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneyli yönlerden 3 ila 5, yarın (Pazar) öğle saatlerine kadar batısı 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, doğusu yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış ve pus anında orta; sis anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, pus anında orta, sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, güneyi 4 ila 6, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, güneyi 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Orta ve Güney Ege yer yer 3,0 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, bugün akşam saatlerinde Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, yarın (Pazar) sabah saatlerinde Antalya Körfezi 4 ila 6; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Antalya Körfezi yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55