,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Bubi tuzakları, keskin nişancılar, anti-personel roketler… Direniş, işgalcileri Gazze'nin kumlarına gömüyor

Bubi tuzakları, keskin nişancılar, anti-personel roketler… Direniş, işgalcileri Gazze'nin kumlarına gömüyor
Kassam Tugayları başta olmak üzere Gazze'deki direniş, bugün gerçekleştirdiği özel operasyonlarla bir binayı işgalcilerin başına yıkarken birçok işgal askerini de tüfek ve roketlerle vurdu.

HAMAS hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları ve diğer direniş grupları,  Aksa Tufanı operasyonunun 60'ıncı gününde Gazze Şeridi'ndeki saldırı alanlarında siyonist işgal kuvvetlerine ağır kayıplar tattırdı.

Direniş, sıfır mesafeden işgalcilere çatışmalara girdi, işgal tanklarını imha etti, bubi tuzaklarıyla işgalci kuvvetleri etkisiz hale getirdi.

Kassam'dan yapılan bir açıklamada, mücahitlerin Han Yunus'un doğu ekseninde bubi tuzağı kurabildiklerini ve bir dizi işgal askerinin varil bombası ve bir dizi TBG kapsülüyle saklandığı bir evi havaya uçurup evi tamamen yıktığını bildirdi.

Kassam ayrıca 8 askerden oluşan özel bir siyonist kuvveti yine Han Yunus'ta anti-personel roketlerle hedef alarak doğrudan isabet ettirdi.

Öte yandan Kassam mücahitleri, Han Yunus'un El Zana bölgesinde 6 siyonist askeri keskin nişancı tüfekleriyle vurarak bazı yaralanmalara neden oldu.

Kassam bu arada Gazze merkez bölgenin doğusundaki Cuhr al-Dik bölgesindeki alanda bulunan kuvvetler arasına patlayıcı yerleştirme ve patlatma işlemini gerçekleştirmeden önce, düşmanın çadırlarını izleme ve konumlandırma sürecinin bir kısmını gösteren görüntüleri paylaştı.

Kassam Tugayları bir başka açıklamasında, mücahitlerin Han Yunus şehrinin doğusundaki eksende sıfır mesafeden 10 Siyonist askerin işini bitirip öldürmeyi başardığını duyurdu.

Gün içinde 24 işgal aracı imha edildi

Kassam, bu akşam yaptığı son açıklamada, gün içinde yaptıkları operasyona ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bugün sabah saatlerinden itibaren Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki tüm saldırı noktalarında işgal güçleriyle yoğun çatışmalara girişti. Han Yunus şehrindeki savaş bölgelerinde sadece tamamen veya kısmen 24 askeri aracın imha edildiği tespit edildi. Doğrudan saldırıda bulunarak 18 askeri hedef aldılar, Kassam keskin nişancıları 8 askeri öldürülen veya yaralananlar arasına kattı. Bir patlayıcı yüklü evi tahrip ettiler, önceden yerleştirilmiş mayın alanındaki bir başka gücü etkisiz hale getirdiler, kısa menzilli roket sistemleriyle askeri birimleri vurdular ve işgal altındaki topraklarımıza yoğun roket saldırıları gerçekleştirdiler."

Tugaylar, Gazze'de kara direnişinin yanı sıra işgal altındaki Filistin topraklarına da yoğun bir şekilde füze fırlatarak işgal katliamlarına yanıt verdi.

Öte yandan İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de gün içinde yaptığı birçok başarılı operasyonla işgal araçlarını imha etti, işgalci kuvvetlerle doğrudan çatıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55