Brezilya'da uyuşturucu operasyonunda çatışma: 64 ölü

Brezilya'da uyuşturucu operasyonunda çatışma: 64 ölü
Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde uyuşturucu çetelerine yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 64 kişi öldü.

Brezilya polisi, "Comando Vermelho" isimli suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda güvenlik güçleriyle çete üyeleri arasında çatışma çıktı.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, çıkan çatışmada 4 polis memuru yaşamını yitirdi, en az 60 çete üyesi öldürüldü. Ayrıca 80’den fazla şüpheli gözaltına alındı.

Eyalet tarihinin en geniş katılımlı operasyonlarından biri olarak kayıtlara geçen baskında 2 bin 500 polis görev aldı. Operasyona 32 zırhlı araç da destek verdi.

Polis kaynakları, operasyonun amacının çetenin kontrolü altındaki bölgelerde güvenliği sağlamak ve organize suç faaliyetlerini sonlandırmak olduğunu belirtti. Çatışmaların ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, operasyonun devam ettiği bildirildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.