,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

BOTAŞ'tan dolandırıcılara karşı uyarı

BOTAŞ'tan dolandırıcılara karşı uyarı
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yapay zekâ tabanlı tekniklerle hazırlanan sahte hesaplar ve videolarla kurumun hisselerinin satışa çıkarıldığına dair iddialara itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Son zamanlarda, yapay zekâ tabanlı tekniklerle hazırlanan sahte hesaplar ve videolarla devlet büyüklerimiz başta olmak üzere, yöneticilerimizin ve tanınmış iş insanlarının ses ve görüntüleri ile birlikte BOTAŞ adı, logosu ve ünvanı kullanılarak çeşitli sosyal medya platformlarında, Kuruluşumuz hisselerinin satışa çıkarıldığına dair asılsız ve tamamen dolandırıcılık amaçlı içerikler yayınlanmaktadır. Bu dolandırıcılık girişimleri mağduriyetlere yol açmakta ve maddi kayıplara neden olmaktadır.

BOTAŞ, yüzde yüz kamu sermayeli bir Kamu İktisadi Teşebbüsü olup herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir.

Yarım asırlık tecrübesiyle BOTAŞ, vatandaşlarımızın enerji arz güvenliği için üst düzey çaba sarf etmektedir. Dolandırıcılık amaçlı girişimlere yönelik yasal işlemler, Kuruluşumuz tarafından ivedilikle başlatılmış olup konuyla ilgili birçok yasa dışı içerik yayından kaldırılmış, birçoğu da yayınlanmadan engellenmiştir.

BOTAŞ’ın resmi internet sayfası haricinde başka isimler ve uzantılarla oluşturulan sahte internet ve sosyal medya sayfalarında bulunan içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Dolandırıcılık amaçlı içeriklere karşı alınabilecek aşağıdaki önlemleri dikkatlerinize sunarız.

Güvenilmeyen Bağlantıları ve e-postaları Açmayın

BOTAŞ tarafından gönderildiği izlenimi verilen, resmi olmayan e-postalar, reklam veya mesajlarda yer alan bağlantıları veya ekleri açmayın.

Kişisel ve Finansal Bilgilerinizi Paylaşmayın

BOTAŞ yöneticileri ve çalışanları sosyal medya üzerinden ve/veya telefon aracılığıyla kişisel/finansal bilgilerinizi (şifre, kredi kartı bilgileri, vb.) istemez. Hiçbir durumda bu tür bilgileri paylaşmayın.

Dolandırıcılar, sahte iletişim bilgileri kullanarak kendilerini BOTAŞ temsilcisi gibi göstermeye çalışmaktadırlar. BOTAŞ tarafından hiçbir vatandaşımızla telefon ve/veya sosyal medya aracılığıyla yatırım vb. konular için iletişim kurulmamaktadır.

Şüpheli Durumları Bildirin

Herhangi şüpheli bir içerik paylaşımı ile karşılaşıldığında derhal Emniyet ve Savcılık birimleriyle iletişime geçerek durumu bildirmeniz ve ilgili sosyal medya sağlayıcılarına (Facebook, Instagram, X (Twitter), Youtube vb.), Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’ne (USOM) https://www.usom.gov.tr/ihbar linki üzerinden ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) https://www.ihbarweb.org.tr linki üzerinden dolandırıcılık bildiriminde bulunmanız da son derece önemlidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55