BM: Gazze’de varılan ateşkes kıtlığı durdurmak için bir fırsat niteliğinde

BM: Gazze’de varılan ateşkes kıtlığı durdurmak için bir fırsat niteliğinde
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Gazze’de 1 milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun gıda yardımına, 250 bininin ise acil beslenme desteğine ihtiyaç duyduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Cenevre Ofisi Direktörü Sofia Calltorp, Gazze’de varılan ateşkesin hızlı teslimat yapmak ve kıtlığı durdurmak için bir fırsat niteliğinde olduğunu belirterek, "Gazze'deki kadınlar ve kız çocuklarının ihtiyaçları her zamankinden daha yüksek. 1 milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun gıda yardımına, yaklaşık 250 bininin de acil beslenme desteğine ihtiyacı var." dedi.

Calltorp, Gazze'deki birçok kadının işgalcilerin saldırıları sırasında en az 4 kez yer değiştirdiğini, kış yaklaşırken ise çoğunun hala barınacak yeri olmadığını ifade etti.

Her 7 aileden 1'inin artık bir kadın tarafından yönetildiğini ifade eden Calltorp, bu kadınların temel yardımlara doğrudan erişmesi gerektiğini kaydetti.

Gazze'de başlayan ateşkes sürecinin, yardımların ulaştırılması için bir şans olduğunu söyleyen Calltorp,"Bu ateşkes, güvenli bir yer bulmak ve yeniden inşa etmek için kaçmayı bırakmaları için ilk fırsat." ifadelerini kullandı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.